buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Foto: Sigurd Arnekleiv Bækkelund
 
Løs snipp på musikalkonsert
Hedmarken Symfoniorkester og Storhamar blandede kor fikk publikum til å danse og synge med under konserten "The Classics of Rodgers & Hammerstein".

Publisert: 05.mar.2016 23:44
Oppdatert: 05.mar.2016 23:46

Smek­ten­de me­lo­di­er, liv­li­ge or­kes­ter­par­ti­er og plyst­ren­de kor var alt sam­men vik­ti­ge in­gre­di­en­ser da Hedmarken Symfoniorkester og Stor­ha­mar blan­de­de kor sto på sce­nen. Kvel­den var nem­lig de­di­kert mu­si­kal­pa­ret Rodgers & Ham­mer­stein. Og med kvel­dens fire sang­so­lis­ter, Mar­the Wer­ring Hol­mern, Anna Sund­ström Oter­vik, Hall­var Djup­vik og Alek­san­der Nohr, var det klart for et dyp­dykk inn i mu­si­kal­ver­de­nen.

Le­gen­da­risk mu­si­kal­par

Ri­chard Rodgers og Oscar Ham­mer­stein er to av de stør­ste nav­ne­ne i mu­si­kal­his­to­ri­en. Sam­men skreiv de fore­stil­lin­ger, som «Ok­la­ho­ma», «The King And I», og ikke minst «The Sound of Mu­sic». Mu­si­kal­pa­ret had­de enorm suk­sess, og mot­tok blant annet hele 15 oscarer for sitt ar­beid.

Kon­ser­ten ble spar­ket i gang av or­kest­ret, før Stor­ha­mar blan­de­de kor og ba­ry­ton Alek­san­der Nohr sleng­te seg på med «It’s a grand night for singing». Anna Oter­vik sang en farts­fylt ver­sjon av «June is bustin’ out all over», til god re­spons fra pub­li­kum.

Dans og all­sang i sa­len

– Litt nos­tal­gisk er det jo, det­te er mu­sikk jeg har hørt på i man­ge år – blant an­net så jeg «The King and I» i Oslo på 60-tal­let, for­tal­te publikummer Siri The­sen i pau­sen. 

– Både or­kes­ter og kor spil­ler bra, og jeg synes de har skaf­fet seg flot­te so­lis­ter. Fin ba­lan­se er det også. Jeg gle­der meg til nes­te del! men­te hun.

Og li­ker man over­ras­kel­ser, var del to ab­so­lutt noe å se fram til. Det ble klart fra før­s­te stund at pub­li­kum skul­le være med på noe litt uten­om det van­li­ge: Et­ter 30 se­kun­ders or­kes­ter­mu­sikk, stop­pet di­ri­gent Dag Nils­sen mu­sik­ken. Der­et­ter snud­de han seg, dan­set ele­gant rundt på po­di­et – før han fikk hele sa­len til å rei­se seg og bli med.

Da ko­ret gikk ut i sa­len un­der «Do-Re-Mi» fikk pub­li­kum også være med på å syn­ge. – Her har vi et kjem­pe­kor på over 500. Kan­skje er det ny hed­marks­re­kord? vit­set Nils­sen.

Hu­mø­ret fort­sat­te på topp da or­kes­ter og kor ga seg i kast med «There’s no­thing like a dame», med le­ken­de lett ak­kom­pag­ne­ment og plyst­ring i ko­ret. Og – som i de fles­te mu­si­ka­ler – end­te også den­ne kvel­den stor­slått da alle del­ta­ker­ne fram­før­te slutt­sce­nen fra «Ok­la­ho­ma» til stå­en­de ap­plaus i sa­len.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat