8. des
WOBB­LER: «Afterglow» (2009)
 
Lun prog fra Hønefoss

Publisert: 05.okt.2017 09.15
Oppdatert: 05.okt.2017 09.23

Wobbler har aldri lagt skjul på hvor de henter inspirasjon fra, men resultatet er fortsatt ganske unikt og trivelig.

Progrock er kanskje ikke den største sjangeren i Norge, men vi har likevel noen gode band som nærmest har fått kultstatus de siste årene. Wobbler fra Hønefoss er et av disse, og «Afterglow» er et naturlig sted å starte dersom man vil utforske norsk og litt nerdete prog med klare referanser til 70-tallet. Her lukter det av gamle storheter som Yes, King Crimson, Genesis og Gentle Giant, men bandet er også åpenbart inspirert av italienske progband som PFM og Banco, samt svenskene i Änglagård. «Afterglow» er bygd opp rundt to ganske monumentale langlåter, ispedd tre kortere stykker som mest av alt fungerer som appetittvekkere. «Imperial Winter White» er en intens reise gjennom omtrent alt som finnes av progressive elementer. Et herlig sammensurium av taktskifter og overraskende melodier, selv om noen av overgangene er brå og flyten ikke alltid den beste. Er du fan av god, gammel prog, så er Wobbler absolutt verdt å sjekke ut. 20. oktober slipper gutta et nytt album, og forrige ukes konsert i Oslo tyder på at vi har mye bra å glede oss til.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke