23. okt
Iron Maiden: «Po­wer­sla­ve» (1984).
 
«Powerslave»: Iron Maidens mektigste
Fra platehylla: «Powerslave» er fylt til randen av hardtslående heavy metal. Bandets kreative høydepunkt, spør du meg.

Publisert: 04.mai.2017 09:08
Oppdatert: 04.mai.2017 09:16

Jeg glemmer aldri første gangen jeg hørte tittellåta fra denne legendariske skiva. «Powerslave» er en av tidenes tøffeste låter, med et nådeløst åpningsriff og knallhard bass i bånn. Rett og slett god, gammeldags heavy metal.

«Aces High» og «2 Minutes to Midnight» har for lengst etablert seg blant bandets mest populære låter, men jeg merker at jeg har hørt dem litt for mange ganger.

«Losfer Words» er et friskt innslag, og også guttas siste instrumentallåt. Ikke et vondt ord om Bruce Dickinson, men det er godt med et ørlite avbrekk fra den kraftfulle stemmen hans.

Albumet avsluttes med den beste låta – den over 13 minutter lange «Rime of the Ancient Mariner». Vanvittig tøft!

Suksessen gjorde at Maiden la ut på en 13 måneder lang verdensturné med en overdådig scene dekorert i samme stil som det barske albumcoveret.

Konsertalbumet «Live After Death» dokumenterer turneen på utmerket vis. For tilhengere av denne epoken er opptakene obligatorisk innhold i musikksamlingen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke