23. okt
Debut: Mari Silje og Håkon Samuelsen utgir sin første cd.
 
Vakre stemninger fra Mari Silje og Håkon
Søskenparet har brukt lang tid på sin platedebut.

0
Publisert: 11.jun.2015 04:00
Oppdatert: 11.jun.2015 07:05

Mercury Classics

Mari Silje og Håkon Samuelsen har brukt god tid på sin platedebut. «Det var viktig for oss å vente til vi hadde funnet vår greie, og et spor som bare er vårt», uttalte de til HA før platesleppet. Med en nyskrevet dobbeltkonsert for fiolin, cello og orkester skrevet for dem av den amerikanske filmkomponisten James Horner, debuterer de da også med et verk som er egnet både til å vekke oppsikt og nå fram til et stort publikum. Det er et stemningsfullt, rikholdig og vakkert verk, båret i stor grad av rolige, lange linjer, men også med en bevegelighet og en dynamikk som stadig overrasker. Siden filmmusikk-skaperen James Horner ikke har skrevet en konsert på over 30 år, kan en til tider også her få en anelse av at dette kan være musikk for de store scenene i et bredt filmlandskap. Det er harmonisk og høyst iørefallende, med et nærmest meditativt preg i enkelte sekvenser, før det spisser seg kraftig til i dramatiske skiftninger.

Omtalt av Geir Vestad

Terning 6

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke