buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
a
 
Med sjel og sjarm
Velskodd i amerikansk musikk-kultur og i Nashville. Øversveen får det til å låte fengende og litt cowboy, men det er til tider litt for polert.

Publisert: 18.jan.2018 07:10
Oppdatert: 18.jan.2018 07:35

Countryrock er en billedlig sjanger med sjel og sjarm. Det er tydelig at Hege Øversveen fra Biri er inspirert av amerikanske musikkbevegelser, og plata hennes Goodbye Yellow Roses har disse trekkene, med bilder, sjel og sjarm. Skiva låter både velprodusert – den er jo tross alt laget i Nashville – og flott, med behagelige arrangementer som utfyller hverandre godt og passer til uttrykket. Den fyldige kassegitaren, plukkende elgitar, enkle trommer og markert bass er til stede og det er harmonisk og litt cowboy, men også litt mainstream og glatt.

«Just let Him Love You» låter ekstra godt. Her har Hege Øversveen med et vibrerende orgel, munnspill og får til og med besøk av et følelsesladd horn. Låten har en god dose kjærlighetskonflikt, men også noe klassisk og sjelfullt i de tradisjonsrike og tidløse amerikanske ligningene, som vi møter i musikken til for eksempel Bob Dylan eller Neil Young, samt en håndfull triste blueslegender og mange andre; «You Walk for miles and miles on your own. Suddenly there is someone there to take you home». Plata utvikler seg til å bli enda litt tøffere i «Get The Fuck Out». Hege Øversveen holder det enkelt og ryddig, og det kler hun. Musikerne er helt klart dyktige og tilpasser seg fint etter Hege Øversveens dynamikk. Jeg synes spesielt trommeslageren skiller seg ut og spiller takter med dansefot og stilige cymbaler.

Jeg likte tittelsporet «Goodbye Yellow Roses». Her har Øversveen igjen god dynamikk i det instrumentale og folkelig lyrikk. Hun skal ha ros for sin tradisjonsrike gjennomføring av sjangeren, er tett oppunder femmer`n, men får trekk for at det til tider låter for polert og pop.

Terningkast: 4

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat