12. des
Foto: Jeff Elstone
 
Meg Baird
Don’t Weigh Down The Light

0
Publisert: 09.jul.2015 07.43
Oppdatert: 09.jul.2015 07.43

Wichita Records

Amerikanske Meg Baird er lavmælt på sitt nye album, «Don’t Weigh Down The Light». Hun bruker pedal steel og flere tradisjonelle folkinstrumenter i sitt lydbilde, noe som fører til et sound hvor det klassiske møter det moderne. Baird, for noen kanskje kjent fra bandet Espers, åpner med den vakre «Counterfeiters». Hun har ei tynn og skjør stemme, og hun varierer ikke mye i stemmebruken. Men hva gjør vel det, når hennes lyse stemme står så godt til de dempede melodiene. Amerikansk statsborgerskap til tross, hennes lydbilde ligger nærmere den engelske avarten av folk enn den amerikanske. Og blander man det med stemmebruk på linje med Joni Mitchell, så skjønner man at dette er noe vel verdt å bruke tid på. Tekstene hennes er et kapittel for seg, hun styrer unna alle klisjeer. Hun skriver fra hjertet og om det rimer eller ei, spiller liten rolle. Hun er innom de sedvanlige temaene som tapt og vunnet kjærlighet, lengsel og livet på landsbygda generelt. Et vakkert album fra en noe ukjent artist som fortjener å bli spilt mange ganger.

Omtalt av: Svein Erik Løberg

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke