16. des
 
Mollstemte toner

Publisert: 20.apr.2017 06.45
Oppdatert: 20.apr.2017 06.45

«Vi er nok et mollstemt folkeslag innerst inne.»

Slik het det i HAs anmeldelse av det nye albumet til gruppa Fra de mollstemte skoger for to år siden. På albumet «Kvisk åt meg» hadde hedmarksmusikerne Hege Nylund, Tove Hagen og Annar Bye tatt for seg noe av den fineste sanglyrikken som kan oppdrives i fylket. «Den dagen årets vakreste hedmarksalbum skal kåres, må dette være en suveren kandidat i sin klasse», het det i HA.

«Den senker sin tone

I tårevått bar

Djupt inne i skogen

Og venter på svar»

Slik lyder det i Jakob Lishaugens dikt «Den evige tone», som var valgt ut på albumet. Som helhet viste albumet hvilken lyrisk skattkiste hedmarkslyrikken utgjør. Den er ikke nødvendigvis så lystig. Men vemodet kan som kjent være vakkert det også. «Det er nærmest blitt et slags Hedmarks nasjonalalbum dette her,» het det i HA. Og det gjelder fortsatt – to år etter. For her er det vårt eget som tolkes og framstilles. Og hvem kjenner seg ikke som hedmarking, når det gjøres så fint som dette?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke