23. okt
 
Musikalsk påskesnadder fra Meer
De lokale heltene i Meer leverte en variert miks av gamle slagere og nye låter under lørdagens påskekonsert i Teatersalen.

Publisert: 15.apr.2017 23:47
Oppdatert: 15.apr.2017 23:47

Det er et drøyt år siden prog-poperne i Meer lanserte sitt selvtitulerte debutalbum, og på påskeaften var scenen endelig klargjort for et gjenhør med det populære bandet. Rundt 150 mennesker hadde droppet hytteturen for å ta del i lørdagens konsert, og det var et spillesugent og energisk band som stilte på scenen. 

Med en god blanding av gamle slagere og flunka nye låter leverte Meer halvannen time med energisk, original og fengende pop-musikk, og publikum så ut til å nyte hvert eneste sekund. Bandet innledet konserkvelden med en ny låt før de fulgte opp med den nesten like ferske "Beehive".  Dette er et band som helt tydelig mener at mer er bedre enn mindre, og som trives klart best i store og mektige lydbilder. Som under tredjelåten "Grains of Sand" der bandet sørget for høy gåsehudfaktor og stive nakkehår. Meer opererer med et uttrykk som man skulle tro ville gjøre seg seg best på plate, men denne gjengen får låtene til å fungere også på scenen. 

Dette er krevende musikk med skjeve takter, lange låter og høy vanskelighetsgrad, men Meer framstår samtidig som et tilgjengelig og letthørt band. De trakterer en form for progressiv pop som krever mye av samtlige på scenen, men som samtidig krever lite fra publikum. Det er en oppskrift som fungerer, og selve bandet framstår fremdeles som et av distriktets stødigste og best samspilte. Bassist Morten Strypet og trommeslager Mats Lillehaug leverer bunnsolid komp. Gitarist Eivind Strømstad og keyboardist Ole Gjøstøl rammer inn låtene og strør på med fengende detaljer. Strykerne Åsa Ree og Ingvild Nordstoga Eide gir det hele karakter og mengder av særpreg, og fremst på scenen leverer søsknene Knut og Johanne Margrethe Kippersund Nesdal herlige vokalprestasjoner. Begge er scenevante entertainere som virkelig stråler når de får et publikum å spille for, og sammen sørget musikerne for å levere en konsert stappet med musikalsk snadder. 

Publikum fikk en liten pustepause med "Where Do We Go From Here?", men det tok ikke lang tid før bandet igjen gikk for full maskin med "Solveig". Lyden framsto som god i stort sett hele konsertlokalet, og på scenen leverte bandet en rekke høydepunkter utover kvelden. 

Dødpunkter var det ytterst få av, selv om søsknene Kippersund Nesdal har litt å gå på når det gjelder samhandling og prat mellom låtene. "Night By Day" og ikke minst "Valentina In The Sky" kan allikevel trekkes fram som klare høydepunkter under det som til slutt ble en festlig og fengende konsertkveld. Etter en drøy time med musikk ville publikum selvsagt høre mer av Meer, og da bandet kom tilbake på scenen med publikumsfavoritten "Cabin Preassure" så samtlige ut til å være fornøyde. 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke