8. des
Bohren & der Club of Gore: Sun­set Mis­sion (2000)
 
Musikk for mørke netter

Publisert: 09.feb.2017 06.15
Oppdatert: 10.feb.2017 12.29

Aldri har jeg sovet bedre enn etter at jeg begynte å høre på Bohren rett før leggetid.

Første gangen jeg hørte på denne skiva gjorde jeg absolutt alt feil. Jeg hadde nettopp kommet hjem fra jobb, jeg var stresset og sulten, det var fortsatt lyst ute. Jeg syntes musikken bare var kjedelig. Så feil kan man ta! Noen dager senere fulgte jeg oppskriften til punkt og prikke: Jeg la meg på sofaen en sen kveld; utenfor dryppet regnet jevnt fra taket. Det var helt mørkt rundt meg, med kun et par telys som selskap. Likevel så jeg det store lyset. «Sunset Mission» er rett og slett det mest avslappende og suggererende albumet jeg noen gang har hørt. For en introvert og hypersensitiv musikkelsker er dette det nærmeste man kommer himmelen. Vi snakker «ambient darkjazz», mørke og minimalistiske lydtepper med lun og mørk tenorsax oppå. De siste månedene har jeg satt på skiva omtrent hver eneste kveld når jeg legger meg. Som regel sover jeg som et barn i løpet av noen minutter, men er jeg riktig heldig rekker jeg akkurat å få med meg den klagende saxen på «Painless Steel». Albumet får min varmeste anbefaling, men husk å lytte kun når du er i riktig sinnsstemning og trenger dyp ro innerst i sjela.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke