8. des
Toril Nybrott.
 
Nært og personlig
Toril Nybrott bruker store ord og sterke virkemidler i den personlige kjærlighetserklæringen «Hjerte’ Mitt».

Publisert: 09.feb.2017 06.13
Oppdatert: 09.feb.2017 06.54

Med singelen «Hjerte’ Mitt» byr Toril Nybrott på en smakebit fra sitt kommende album.

Singelen er albumets tittellåt, og hvis det er dette som er standarden har lytteren en sterk opplevelse i vente. «Hjerte’ Mitt» er nemlig en ytterst personlig, intim og nær kjærlighetserklæring mellom mor til datter, og datteren Lisa Gabrielsen Nybrott er selv med som duett-makker.

Tekstlinjene forteller en historie om en mor som fikk hele livet snudd på hodet da datteren kom til verden. Om mor-datter-forholdet som utviklet seg gjennom årene, og om datterens overgang fra ung til voksen. Det er en livslang saga som mange mest sannsynlig kjenner seg igjen i, og som de fleste vil kunne sette pris på. Med «Hjerte’ Mitt» oppstår det allikevel noen små problemer.

Vanligvis hyller man artister som byr på sitt eget følelsesliv, men noen ganger kan det faktisk bli litt i overkant. Selve formidlingen er så inderlig at man som lytter føler at artisten bryter litt med intimgrensene. Det tyder på gode formidlings-egenskaper, men det kan også tyde på at man her har tatt i bruk i overkant voldsomme virkemidler.

«Hjerte’ Mitt» lider nemlig litt av at dette er en personlig låt som er skrevet til Lisa Nybrott. Ikke hvem som helst annen. Her er finner man samtidig mye musikalsk snadder.

Strukturen er tradisjonell, men komposisjonen byr allikevel på men lekne og originale melodilinjer. Etter første vers melder stadig flere instrumenter seg på før det hele topper seg mot slutten med et refreng sunget i fellesskap av mor og datter Nybrott.

Vakkert.


 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke