15. des
 
Noe for seg selv
«Skittent og gøtsete» var en beskrivelse Marianne Stranger en gang brukte på deler av den alternative musikken. Det passer bra også på «Independance» - debutalbumet hun nå gir ut sammen med Eyvind Brox.

Publisert: 12.feb.2015 04.00
Oppdatert: 12.feb.2015 04.00

Tomorrow We Move to Hawaii kaller duoen seg, og om navnet ikke nødvendigvis sier så mye om kommende reiseplaner, sier det noe om den underliggende tematikken på albumet. For innen elektropopens mangfoldige formspråk, skapes en uro og uforutsigbar dynamikk, en slags kontinuerlig søken og en stadig vridning, som forteller både om en viltert pågående energi og en underliggende nerve som aldri gir ro.

Og denne uroen er det kanskje framfor alt Marianne Strangers vokal som skaper; den er rimelig uslepen, kan en trygt si, for Marianne gøtser på, og nettopp gjennom den nærmest vibrerende røffheten i stemmen hennes, skapes en høyst effektiv kontrast til de mer strøkne elementene.Framfor alt er det energien som råder, svett og sitrende, men også fylt av luftige spenn. For referansene er mange og varierte; det er som om duoen forsyner seg friskt av ganske ulike tradisjoner, og inviterer til en ferd med både sugende melodilinjer og brå brudd. I det hele tatt en farefull ferd altså, som garantert ikke ender der den starter.Noe av det samme uttrykket er videreført i boka som utgis samtidig med albumet, med tekstene og Marianne Strangers illustrasjoner. De er kraftfulle og energiske de også, men midt i uroen og råskapen gis det også rom for de helt stille stundene, der alt stanser opp før det bærer utpå igjen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke