23. okt
 
Nordisk americana

Publisert: 23.nov.2017 07:07
Oppdatert: 23.nov.2017 07:56

Artist: Helge Lien og Knut Hem

Plate: Hummingbird

Vurdert: Lien på piano, og Hem på weissenborn, den opprinnelige Hawaii-gitaren, og dobro, en resonansgitar. Disse instrumentene gir platen en særegen lyd, som gjør seg meget godt med pianospillet til Lien. Lien føyer seg som alltid lett, med sitt drivende spill, som også står sterkt selvstendig. De kaller sjangeren treffende for nordisk, lyrisk americana. Begge har komponert egne låter her, hvor særinteressen til hver er utgangspunktet. Likevel klarer de å spille seg innpå hverandre, og melodiene glir sømløst over fra piano til strengeinstrumentene og vise versa. Det gir fortellende melodier, intense rytmer og et godt driv. En plate som fortjener oppmerksomt lytting, men som også fungerer meget godt som stemningsskaper i bakgrunnen.

Vurdert av: Paula Bjertnes

Terningkast: 5

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke