10. des
 
Perfekt avslutning etter 43 år med "glemselen"
43 år etter begynnelsen fikk «Frem fra Glemselen»-serien et verdig punktum på Klevfos industrimuseum fredag.

Publisert: 05.mai.2017 20.47
Oppdatert: 05.mai.2017 21.19

– Vi er virkelig stolte av å ha fått lov til å være med på denne reisen, sier Helge Borglund og Rita Engebretsen. Begge har vært med siden begynnelsen i 1974, og begge var til stede da plateserien skulle konkluderes med utgivelsen av det siste kapittelet «Frem fra Glemselen kap. 22. – Hjemkomsten».

Mange husker «Glemselen»

– Når man er midt oppe i det tenker man ikke over hva man går igjennom, og man skjønner egentlig ikke helt hva man har vært med på, sier Engebretsen, som fremdeles får gode tilbakemeldinger for jobben hun har gjort med «Glemselen»-serien.

– Hver gang jeg spiller konsert kommer det folk bort som forteller at de er takknemlige og glade for denne serien og det den har betydd.

– Det er veldig mange som fremdeles husker, sier hun.

En gledens dag

Det var Per Johan Skjærstad som gjorde jobben med å samle sammen skillingsvisene som til sammen har resultert i godt over 30 små og store utgivelser, og «Hjemkomst» var det siste prosjektet han jobbet med før han gikk bort i 2014. Borglund og Engebretsen forteller at det føles både rart og godt å sette punktum for det livslange prosjektet.

– Først og fremst er dette en hyllest til Per Johan, sier Engebretsen, som får støtte av Borglund.

– Dette er en gledens dag, der vi setter et skikkelig punktum, sier han.

HER kan du lese HAs sak om hyllesten av Skjærstad fra januar i år.

En verdig finale

Fredagens konsert ble en kveld med mimring, historiefortelling og mye musikk. Rita Engebretsen, Marita Engebretsen og Helge Borglund spilte fra det ferske albumet, og Eli Rygg stilte som konferansier. Til stede var også Arve Sigvaldsen fra plateselskapet Talent, som i 1973 var den eneste i musikkbransjen som ville satse på Skjærstads prosjekt.

Tor-Arne Jensen er blant initiativtakerne til det avsluttende kapittelet, og han er klar på at man ikke kunne arrangert plateslippkonserten noe annet sted.

– Per Johan fikk aldri realisert dette prosjektet, og dette gjør vi til minne om han. Det føles godt at vi nå tar dette hjem der det hele startet. Hjem til Ådalsbruk, sier Jensen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke