8. des
The Police: «Synchronicity» (1983)
 
Politiets siste – og beste?

Publisert: 09.jul.2015 07.43
Oppdatert: 09.jul.2015 07.43

Police-avskjedsalbumet inneholder så mye mer enn den håpløst misforståtte superhiten «Every Breath You Take» – som IKKE er en kjærlighetssang.

«Synchronicity» åpner intenst og knalltøft med den første av de to tittellåtene. Vokalharmoniene må være noen av de beste Sting noen gang har sunget, og trommis Stewart Copeland er tightere enn sikkerhetssjekken på en nordkoreansk flyplass. Albumet ruller videre med «Walking in Your Footsteps», med eksotiske trommerytmer og fantastisk vokal i det øverste registeret. Albumets store diskusjonstema er «Mother» med Andy Summers på vokal. Et humoristisk innslag – eller den dårligste Police-låta noensinne? Personlig synes jeg den skrå låta, med den desperate teksten «Every girl I go out with becomes my mother in the end», er et festlig nummer. Gutta var uansett smarte nok til å gi seg på topp, og «Synchronicity» ble deres siste studioalbum. Full pott!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke