8. des
Dixie Dregs: «Free Fall» (1977)
 
Prog-fusion-jazz-country

Publisert: 19.feb.2015 07.03
Oppdatert: 19.feb.2015 07.03

Dixie Dregs er et av de bes­te og dyk­tig­ste en­semb­le­ne som har ek­si­stert, men ban­det klar­te dessverre aldri å få opp­merk­som­het som til­svar­te ta­len­tet.Su­per­gi­ta­rist Steve Morse er for de fles­te mest kjent for å ha tatt på seg den utakk­nem­li­ge job­ben som Ritchie Blackmores er­stat­ter i Deep Purple. Men, den blon­de ame­ri­ka­ne­ren kan så utro­lig mye mer enn å bare spil­le heavy­rock for di­no­sau­rer. Hjer­te­bar­net hans, Dixie Dregs, kom­bi­ner­te på 70- og 80-tal­let rock, prog, klas­sisk, fusion og blue­grass på en helt uover­truf­fen måte. Mu­sik­ken er kvikk, op­ti­mis­tisk og til dels fen­gen­de, men sam­ti­dig uhy­re tek­nisk kom­pli­sert og vir­tuos. Mu­si­ker­ne i ban­det er alle i sær­klas­se. Tittellåta, «Holiday», «Wages of Weirdness» og akus­tis­ke «Northern Lights» er blant høy­de­punk­te­ne på denne per­len av et de­but­al­bum. Li­ker du elek­trisk fio­lin, sør­stats­rock og band som Kansas og Mahavishnu Orchestra, er det­te en sik­ker vin­ner.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke