23. okt
Gentle Giant: «Octopus» (1972)
 
Progressiv blekksprut

Publisert: 08.jan.2015 06:43
Oppdatert: 08.jan.2015 06:43

Gentle Giant er ikke ver­dens mest til­gjen­ge­li­ge band, men be­løn­ner alle som har et åpent sinn og vil høre noe helt unikt.

De eks­tremt ta­lent­ful­le mul­ti­mu­si­ker­ne i Gentle Giant var akkurat litt for sære og ori­gi­na­le til å bli vel­dig po­pu­læ­re på 70-tal­let, men det er jo ikke nødvendigvis noe ne­ga­tivt. Ban­det fikk aldri noe ge­di­gent kom­mer­si­elt gjen­nom­brudd, men det nær­mes­te de kom var al­bu­met «Octopus». Ski­va er kanskje ban­dets mest lett­for­døye­li­ge, og fun­ge­rer som en ut­mer­ket in­tro­duk­sjon til deres skrå uni­vers. Plata åp­ner sterkt med «The Ad­vent of Panurge» og «Raconteur, Troubadour», hvor sist­nevn­te in­ne­hol­der et aldeles ny­de­lig mel­lom­spill med stry­ke­re som ak­kom­pag­ne­res av or­gel og Mel­lo­tron. «Knots» de­mon­stre­rer hvor dyk­tig ban­det var på fler­stemt vo­kal, mens «Think of Me with Kindness» må være en av ti­de­nes skjø­res­te og vak­res­te små lå­ter. Li­ker du fort­satt ikke denne ski­va etter tre gjen­nom­lyt­tin­ger, da bør du nok hol­de deg til P4.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke