15. des
Live: F.v. Christian Ljønes Berg, Hanne Madeline S. Skavern, Joakim Wærnes og Petter Hagen Karlsen har vært aktive på scenen siden oppstarten i 2014.
 
Hamar-band satser på å slå gjennom på større scener
Last Ember lanserte bandets første utgivelse for fullsatt sal på Seb’s Hotel. Nå ser Hamar-bandet utover mot hovedstaden og resten av landet.

Publisert: 27.apr.2017 09.57
Oppdatert: 27.apr.2017 10.14

– Dette er ikke akkurat listepop, men vi har absolutt ambisjoner om å komme så langt som mulig, sier Last Ember-bassist Petter Hagen Karlsen. Progrockerne med base i Hamar har akkurat lansert bandets første utgivelse i form av den selvtitulerte EP-en «Last Ember».

– Det som er viktigst for oss er at vi gjør vår egen greie, også får vi se om folk blir interessert, sier Karlsen.

Les vår anmeldelse ved å klikke på lenken til høyre!

rocka Faglærere

Det var han som vinteren 2014 tok initiativ til å starte et prog-rock-band i Hamar, og som student ved musikklærerutdanningen på høgskolen behøvde han ikke lete lenge etter potensielle bandmedlemmer. Vokalist Hanne Madeline S. Skavern, gitarist Christian Ljønes Berg, organist Yngve Farestveit Erstad og trommis Joakim Wærnes har alle en bakgrunn fra faglærerutdanningen.

– Jeg hadde lenge lyst til å starte et prog-band, og jeg fikk heldigvis lurt med meg noen gode medstudenter, smiler bassisten.

– Tanken var å skape noe som groover, men som også har noen progressive elementer. Vi begynte å skrive låter med en gang, og vi debuterte på Finnstad-fest i Tangen sommeren 2015, forteller han. Siden den tid har bandet figurert på ulike scener over store deler av Innlandet, og mange har allerede latt seg fenge av bandets særegne uttrykk. Senest fredag kveld da Last Ember lansert sin første utgivelse.

– Uttrykket vårt er nok preget av at vi er et band med musikere med mange ulike impulser. Et par av oss har spilt en god del progrock tidligere, men vi har også en trommis som har spilt mest punk og en gitarist med fortid fra jazz og funk, sier han. Bassisten forklarer videre at det er han som skriver rammeverket og tekstene til bandets låter.

– Men det først når bandet samles og alle bidrar med sitt eget uttrykk at låtene tar form. Vi jobber veldig bra sammen, forteller han. Last Ember lager låter som gjerne varer i godt over ti minutter og som byr på mengder av musikalsk snacks., og Karlsen erkjenner at bandets musikk krever mye av samtlige på scenen.

– Dette er musikere som alle liker å utfolde seg med instrumentene sine, og som setter pris på musikalske utfordringer.

– Vi er ikke et band som kan drikke oss kav dritings før vi går på scenen, så akkurat det rocke-imaget kan nok ikke vi ha, smiler bassisten.

Ser mot resten av landet

Nå er altså bandet ute med debut-utgivelsen, og vokalist Hanne Madeline Skavern forteller at akkurat det byr på en god blanding av ulike følelser.

– Det føles veldig godt å sitte på noe som er helt eget, men det er også ganske skummelt.

– Konserter er en ting, men man føler seg veldig eksponert når man tenker på at musikken ligger ute. Man føler seg veldig naken, sier Skavern, som får støtte av sidemannen.

– Heldigvis virker det som at folk liker det de har hørt. Vi fikk overveldende tilbakemeldinger etter lanseringskonserten. Jeg møtte til og med en kar som utnevnte seg selv til fan, ler Karlsen. Progrockerne forteller at de nå går mot en sommer der de skal prøve å få plass til så mange spillejobber som mulig.

– Nå skal vi først sørge for å få igjen pusten etter denne utgivelsen, men vi satser på å spille mange konserter framover. Gjerne i Oslo eller et annet sted utenfor trygge Hamar, sier Karlsen.

– Vi har lyst til å markere oss utenfor Hedmarken, og på sikt drømmer vi selvsagt om å gi ut et album, sier Skavern.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke