10. des
Stjerne: Emil Meek (i midten) feiret sin hjemkomst med Autokarma f.v. Per-Kristian Skogli, Geir F. Aasen, Atle Ringdalen Andersen og Oscar André Lie Foss. Foto: Privat
 
Revitalisert med Meek
MMA-utøveren Emil Meek digger musikken til Autokarma, og det ferske samarbeidet har plassert Hamar-bandet på topplisten blant de mest avspilte artistene i Norge.

Publisert: 27.des.2016 20.23
Oppdatert: 27.des.2016 20.30

– Når ting går viralt, blir man høyaktuell med en gang, sier Autokarmas Geir F. Aasen.

HA har tidligere omtalt det noe uventede samarbeidet mellom MMA-utøveren Emil «Valhalla» Meek og Autokarma. Meek digget Autokarmas låt «Fare, Fare Krigsmann» så mye at han ville bruke den som sin egen walk-out-sang under sin UFC-debut i Toronto. Autokarma merket allerede da at låten hadde økt enormt mye i popularitet, og etter Meeks overraskende UFC-seier, har ikke trykket blitt noe mindre.

– Emil har pushet låten vår noe sinnssykt på alle sosiale medier, og det har ført til at vi har fått utrolig mange avspillinger. Ikke bare av «Fare, Fare Krigsmann», men av alle låtene våre, sier Aasen.

Inn blant julesangene

Den store trafikken har faktisk ført til at bandet har banet veg blant all julemusikken, og Autokarma er i dag blant de mest spilte i desember.

– Jeg har regnet ut at vi har hatt rundt 100.000 avspillinger av låtene våre i løpet av de siste ukene, sier Aasen, som tok turen til Toronto for å oppleve stemningen på nært hold.

– Det var helt sykt. Jeg dro bort som fan av Emil Meek og UFC og for å oppleve stemningen, men jeg jobbet også for å promotere bandet, sier Aasen.

Tilbake til hverdagen

Autokarma har også tidligere vært med på eventyr. Høsten 2010 ble bandet lurt trill rundt av komikerne Bård Tufte Johansen og Harald Eia i tv-programmet Storbynatt. Den gangen ble Autokarma, som på det tidspunktet var et helt ukjent band fra Hamar, møtt av en proppfull sal på John Dee i Oslo.

– Det ble mye media etter Storbynatt, men det hadde ikke vi noe med. Denne gangen har vi jobbet aktivt for å få dette til, og det føles veldig mye bedre, sier Aasen som nå ser fram til å lande i hverdagen.

– Nå skal vi finne ut av hva vi skal bruke publisiteten til, sier han.

I første omgang skal bandet konsentrere seg om å spille konserter, og de er allerede klare for spillejobber Gregers 21.1. og under The Joker’s Inkrock Party i Elverum 28.1.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke