15. des
LEVERER: Glo leverer sterkt på sin nye singel.
 
Røffe rytmer fra Glo
Glo leverer original og spennende rock med henvisninger til ville vesten og «Jungelboken».

Publisert: 23.feb.2017 05.25
Oppdatert: 23.feb.2017 05.38

Med aggressiv plekterføring og røffe rytmer blir lytteren her dratt rett inn i Glos originale og spennende univers.

Dette bandet skriver ikke musikk etter oppskrift, og «Duell i Oslo» er et godt eksempel på at man kan komme langt med egne ideer. En sint kassegitar åpner det hele før resten av bandet melder seg på i et drivende og framoverlent vers. Med ordene «Pass på. Duket for duell i Oslo» treffer bandet også fint med et fengende refreng, men det mest interessante med «Duell i Oslo» er Glos evne til å overraske. Her brytes konvensjonelle rockekonvensjoner i øst og vest, og resultatet er både originalt og interessant. Man vet aldri helt hva man får av Glo, og som lytter er det alltid moro å bli overrasket. Spesielt når overraskelsen er såpass positiv.

Her får man lengre solopartier med orgel og perkusjon i hovedrollene, og midtvegs endrer låten fullstendig med både samba-trommer og western-gitar. Midt i det hele finner man dessuten en underfundig henvisning til «Jungelboken». Tekstlinjene forteller nemlig om en klinsj mellom alkoholiserte Shere Kahn, amfetamin-knipsende Kong Louie og hevnlystne Mowgli. men der slutter egentlig forbindelsen med disney-klassikeren.

Som i filmen «Den gode, den onde og den grusomme» befinner de tre seg i en slags mexican standoff, men akkurat hvem disse karakterene representerer forblir uvisst. Med «Duell i Oslo» byr Glo som vanlig på mye musikalsk snadder og originalitet, og fremst i det hele gir Geir Lund låten særegenhet og karakter med sin voksne og gode vokal.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke