8. des
Iron Maiden: «The Number of The Beast» (1982)
 
Rockens beste?

Publisert: 17.aug.2017 06.51
Oppdatert: 17.aug.2017 07.03

35 år etter sin utgivelse er «The Number of The Beast» fortsatt en av rockens mest solide skiver. Skiva som sendte Iron Maiden inn i rockesirkuset var, er og forblir en klassiker.

1982 er et år de fleste rockere bør bemerke seg, og det er nettopp på grunn av denne skiva. «The Number of The Beast» er et solid mesterverk ifra ende til annen. Skiva innledes med hurtige «Invaders» før det på neste spor blir et hakk roligere. Det tar jo selvsagt ikke lang tid før Steve Harris og co. sparker opp tempoet i «Children of The Damned» heller, men det må forventes. Det er jo tross alt Iron Maiden. Skivas stekhet ligger på andre halvdel, der det blir servert slager på slager, fantastiske gitarsoloer og sireneaktig vokal ifra Bruce Dickinson. Hele skiva rundes av med det som er undertegnedes svar på den ultimate rockelåt, nemlig «Hallowed Be Thy Name». Jeg må ærlig innrømme at jeg ble slått i bakken av musikaliteten disse engelsmennene klarer å få fram på denne skiva, og den dag i dag får jeg fortsatt frysninger av «Hallowed Be Thy Name». Denne skiva er et nødvendig innkjøp for alle som liker rock, og den bør ligge klar i platespilleren til enhver tid.

Henrik Langgård

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke