buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Jørn Engen.
 
Rutinert debutant
Jørn Engen og Gjengen album-debuterer på en trygg og fin måte med «Vinden og Strømmen».

Publisert: 09.mar.2017 07:10
Oppdatert: 09.mar.2017 07:17

Det er ganske utrolig at Jørn Engen skulle vente så lenge, men nå er altså debutalbumet her.

Fullengderen har fått tittelen «Vinden og Strømmen», og blant sporene finner man tekster av Hans Børli, Lasse Lindbom, Richard Thompson og Jørn Engen selv. Thompsons engelske tekster er oversatt til jordnære norske formuleringer av primus motor Engen.

Tekstene beveger seg over alt mellom himmel og jord, men man finner allikevel en råd tråd i form av stadige kjærlighetserklæringer rettet mot naturen. Det er tydelig at Engen og Gjengen har brukt god tid på å komponere ulike uttrykk for å framheve tekstenes budskap, og det oppleves at det er tekstene som primært styrer albumets musikalske uttrykk. Her finner man nemlig komposisjoner i flere ulike sjangre, og selv om dette først og fremst er en country-plate finner man markante elementer fra både blues, folk og tradisjonell visesang.

Det er langt fra Nashville til Hamar, men det finnes noe midt imellom og det er der Engen og Gjengen leker seg. Komposisjonene framstår som godt gjennomtenkte og gjennomførte, og Hans Børlis tekster glir fint inn i Engens musikalske uttrykk. Bandet evner også å male uttrykksfylle bilder med musikken. Som under førstesporet «Vestavinden» og senere med «Stjerna over Steinbrumo’n» og «Kains Ætt».

En rekke ulike gjesteartister bidrar til å gi de enkelte låtene karakter, og selve Gjengen gir Jørn Engen gode og trygge arbeidsforhold. Det er allikevel litt synd at selve coveret gir et så dårlig førsteinntrykk.

En debutplate hadde fortjent et bedre omslag.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat