buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
En musikalsk reise
In­ger Lise Rypdal strål­te av ener­gi da hun gjes­tet kul­tur­hu­set med kon­sert­fore­stil­lin­gen «Fra To­ten til nå».

Publisert: 30.jan.2016 23:51
Oppdatert: 30.jan.2016 23:51

Det er et­ter en lang kar­rie­re In­ger Lise Rypdal nok en gang be­gir seg ut på tur­né med kon­sert­fore­stil­lin­ga «Fra To­ten til nå». Sho­wet er en rei­se gjen­nom en rik­hol­dig og va­ri­ert kar­rie­re, som si­den gjen­nom­brud­det i 1968 har tatt man­ge uli­ke vei­er: Fra Me­lo­di Grand Prix til mu­si­kal­sce­nen og TV2-suk­ses­sen «Hver gang vi mø­tes».

Med en ut­solgt Kirs­ten Flagstad-sal lå alt til ret­te for en fest­kveld da Rypdal inn­tok sce­nen og sang Nan­cy Sinatras sto­re hit «The­se boots are made for wal­king», som sik­ret hen­ne sei­e­ren i en lo­kal ta­lent­kon­kur­ran­se for 50 år si­den. Til tross for at åre­ne har gått si­den den gang, er Rypdals sce­ne­opp­tre­den fort­satt ener­gisk, med smit­ten­de hu­mør og po­si­tiv ut­strå­ling.

Rei­sen fort­sat­te fra mu­sikkon­kur­ran­se på To­ten til hen­nes sto­re gjen­nom­brudd med san­ge­ne «Romeo og Ju­lie» og «Fru Johnsen», som etablerte henne som en av 70-tal­lets le­den­de ar­tis­ter.

Fra Prøysen til Piaf

– Prøysen har vært vik­tig for meg si­den jeg voks­te opp på To­ten. Men det er med åre­ne jeg har inn­sett bred­den og dyb­den i dikt­nin­ga hans, sa Rypdal i det hun in­tro­du­ser­te Prøysen og Amdahls sørg­mo­di­ge vise «Slipsteinsvæilsen», for­an et rørt pub­li­kum. 

Også låta «15 år» had­de et ro­lig preg, og Rypdal sang me­lo­di­en i godt sam­spill med ak­kom­pag­ne­men­tet – som besto av Kje­til Ro­stad (gi­tar), Ma­ri­us Rypdal (slag­verk) og Tor­bjørn Kvam­me (pia­no).

- Edith Piaf var en fan­tas­tisk san­ger jeg har et nært for­hold til. Da jeg ble bedt om å spil­le det tra­gis­ke li­vet hen­nes i tea­ter­opp­set­nin­ger på 90-tal­let, nøl­te jeg ikke med å sva­re ja, for­tal­te    Rypdal før hun sang den frans­ke san­ge­rin­nens udø­de­li­ge sla­ger «Mil­ord», til takt­fast ap­plaus fra pub­li­kum.

Et­ter en kon­sert fylt av kon­tras­ter, ble det Rypdals sto­re sla­ger «I mitt liv» som fikk av­slut­te – som en opp­sum­me­ring av en lang og rik kar­rie­re.


 
Fakta

Inger Lise Rypdal

Norsk artist og skuespiller, født 1949 på Toten.

Etter gjennombruddet med «Romeo og Julie» i 1968 ble hun en av de mest toneangivende norske artistene på 70-tallet.

Har gjennom årene også vært aktiv som skuespiller i musikaler og på film.


Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat