12. des
Black Sabbath: Heaven and Hell (1980)
 
Sabbath i ny drakt
Black Sabbath uten Ozzy Osbourne ble for mange veldig rart, men erstatteren var vel på mange måter bedre.

Publisert: 24.aug.2017 06.48
Oppdatert: 24.aug.2017 07.07

Slutten av 1970-tallet var en turbulent tid for Black Sabbath. Etter den skuffende «Never Say Die» fra 1978 anså nok mange Black Sabbath for ferdig, men etter Ozzy Osbournes avskjed skjedde det et mirakel i Sabbathleiren. Ronnie James Dio kom inn som en reddende engel da Black Sabbath trengte det mest, og styrte skuta i en ny retning. Den vesle mannen med den store stemmen var definitivt med på å løfte Sabbath til nye høyder i 1980.

«Neon Knights» er et solid åpningsspor som setter standarden for hele skiva. «Children of The Sea», og «Die Young» er låter som virkelig viser hvor stor stemmeprakt Dio hadde, og tittelsporet i undertegnedes øre noe av det beste Black Sabbath noensinne skrev. Geezer Butlers bassgang og Tony Iommis ikoniske gitarspill skaper noe som ikke kan beskrives med ord. Mengden musikalitet som finnes på denne skiva skal man lete lenge etter. «Heaven and Hell er ei skive som de fleste som tør å kalle seg rockere bør ha kjennskap til.

Henrik Langgård

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke