23. okt
Vil fylle torget: F.v. Markedssjef i Sparebanken Hedmark Tore Slettvold, styreleder Christel Meyer, daglig leder Solveig Rønningen, dirigent Peter Szilvay, konstituert kunstnerisk leder Jan Helge Trøen og sponsorrådgiver i Obos Hege Irene Asplund håper på å trekke tusenvis av mennesker til Stortorget i Hamar. Begge Foto: Kristian Einang
 
Satser på ny folkefest
– Dette er en gave til byen og folket, sier Kirsten Flagstad-festivalens daglige leder, Solveig Rønningen. Artistene til årets gratiskonsert ble offentliggjort onsdag.

Publisert: 19.apr.2017 18:47
Oppdatert: 19.apr.2017 18:56

Det er konstituert kunstnerisk leder Jan Helge Trøen og konsertens dirigent Peter Szilvay som har satt sammen programmet. De kan fortelle at sopran Nina Gravrok, mezzosopran Ingeborg Gillebo, tenor Magnus Staveland og baryton Johannes Weisser alle er klare som solister til gratiskonserten 16. juni.

– Dette er et stjernelag som virkelig vil begeistre. Ekstra et er hyggelig å kunne presentere så dyktige solister sammen med en dirigent som Peter, sier Trøen. Trondheim Symfoniorkester, som også deltok under fjorårets konsert på Stortorget, kommer med fullt mannskap. Hedda Høgåsen Hallesby stiller som kveldens konferansier.

Solistenes egne favoritter

Selve programmet er ikke helt ferdigspikret, men Trøen og Szilvay forteller at de har bedt solistene om å komme med sine egne forslag til innslag i programmet.

– Det er en enkel jobbe å sette sammen et program med så flinke solister og så mange gode forslag, sier Szilvay.

– Det vil alltid være noen som synes programmet er tungt eller for lett, men vi kan love at det blir et iørefallende program med mye lyd og mange kjente melodier, sier Trøen, som kan fortelle at de allerede har et par poster klare.

– Orkesteret skal spille Mascagnis intermesso fra «Cavalleria Rusticana». Det burde være verdt inngangsbillettene alene. Spesielt ettersom det er gratis, ler han.

Håper på 5.000 foran scenen

Gratiskonserten på Stortorget arrangeres av Kirsten Flagstad Festival i samarbeid med Obos og Sparebanken Hedmark og har en kostnadsramme på rundt én million kroner. Daglig leder Solveig Rønningen forteller at de er helt avhengige av økonomiske drahjelp fra sine faste støttespillere.

– Uten støtte fra Obos og Sparebanken Hedmark ville det aldri blitt noen konsert, sier hun. Nå håper sponsorer, arrangører og musikere på folkefest i Hamar sentrum.

– Vi har et håp om økning hvert år, og det er slettes ikke urealistisk at så mange som 5.000 tar turen, sier Rønningen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke