10. des
KABARET: Foran f.v. Inga-Live Kippersund, Knut Faldbakken og Pia Kristine Bekkeli. Bak f.v. Erland Dalen, Mari Bakke Ottinsen, Tittin Wold, Bjørn Kleiven, Beate Vik, Philipp Stengele og Anders Kippersund.
FOTO: KRISTIAN EINANG
 
Satser på sentrum
Damenes Aften skal nok en gang synge jula inn. I år prøver de lykken i nye lokaler på Hamar Teater med forestillingen «Edel Årgang».

Publisert: 27.sep.2016 16.47
Oppdatert: 27.sep.2016 16.46

– Vi er veldig fornøyd med å innlede et nytt samarbeid med Hamar Teater, sier leder i Damenes Aften Tittin Wold. Etter flere år i Hamar Sagbladfabrikk ser koret nå fram til nye utfordringer i nye lokaler.

– Det er mye som blir veldig annerledes, og vi er veldig spent på å se hvordan alt fungerer, sier Wold.

populær kabaret

Julekabareten ble arrangert for første gang i 1999. I løpet av de første årene benyttet Damenes Aften seg av lokalene til Svare & Berg, men koret har også vært innom Hydranten og Stallgården, før de omsider fant seg til rette på sagbladfabrikken.

– Prosjektet har økt i omfang år etter år, og nå er vi tilbake i sentrum der det hele startet. Vi håper at det å være i byen vil gi en positiv effekt, sier Korets dirigent Erland Dalen.

– Framkommeligheten er bedre og kapasiteten er omtrent den samme. I år satser vi dessuten på å arrangere en ekstraforestilling. Billettene legges ut for salg denne uken, forteller han. Med over 1.500 besøkende flere år på rad er kabareten en meget populær førjulspost i Hamar.  

– Konseptet er som det alltid har vært: En miks av korsang, solister og verbale krumspring. Alt framføres med et skråblikk på dagens samfunn, også tilsetter vi et snev av jul, sier Dalen.

Edel årgang

Bjørn Kleiven debuterte som komiker under fjorårets kabaret, og han er invitert tilbake i år. Forfatter Knut Faldbakken har vært med fra begynnelsen, og forfatteren forteller at han ser fram til nok en førjul med julekabaret.

– Tittelen «Edel Årgang» er nok litt selvironisk. Det første året jeg stilte opp var jeg i min beste alder, og jeg ble spurt om å delta av en gjeng unge damer. I dag begynner noen av oss å komme inn i det man kan kalle en god, gammel årgang, men vi holder fortsatt på, og jeg blir med så lenge de vil ha meg med, sier han. Faldbakken forteller at han, ironisk nok, ikke er spesielt begeistret for den norske julefeiringen. 

– Jeg er egentlig en ganske lys person, men når det drar seg utover i desember er jeg stemt i moll. Det er kabareten som holder meg her i førjula, og jeg stikker rett til utlandet så fort kabareten er over, sier han. Julekabareten «Edel Årgang» har premiere 7.12.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
DAMENES AFTEN: julekabareten «Edel Årgang» spilles i år i Hamar Teater.
PRESSEFOTO
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke