23. okt
 
Siri Nilsen
«Skyggebokser»

0
Publisert: 07.des.2014 17:50
Oppdatert: 07.des.2014 17:50

Grappa

Det er mye ensomhet, uro og vanskelige følelser i tekstene til Siri Nilsen - noen ganger insisterende, andre ganger lavmælt antydende. Tekstene kan gjerne stå for seg selv, presentert som lyrikk, men tilføres en dimensjon i musikken. Historiene blir tydeligere når de kles i stillferdige, mollstemte og vokaldominerte arrangement. «Skyggebokser» oppleves som en mørkere plate enn den forrige som kom for tre år siden, Nilsen enda nærere og mer sårbar. Musikken oppleves som et grep for å løfte tekstene frem, men albumet kunne tjent på større variasjon i det musikalske. De akustiske instrumentene står i bakgrunnen og klimprer, og bryter bare en sjelden gang ut i lydbilder som utfordrer. Og jeg tar meg i å savne mer noe av lekenheten fra forige album, og skulle ønske at noe av det undertrykte og vanskelige kunne forløses i et brøl. Men tross det stillferdige helhetsinntrykket er ikke dette ei plate som egner seg som bakgrunnen eller som lettbeint pop på radio. Den må lyttes til og fortjener å lyttes til - i sin helhet.

Omtalt av Anne Ekornholmen

Terning 4

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke