10. des
Variert: Håvar Bendiksen (til venstre i bildet), Silje Nergaard (til høyre) og Hallgrim Bratberg bød på mange ulike stemninger.
 
Sjarmerte salen i senk
Silje Nergaard viste seg fra mange ulike musikalske sider da hun returnerte til gamle trakter fredag kveld.

Publisert: 07.nov.2015 01.54
Oppdatert: 07.nov.2015 10.07

Silje Nergaard, oppvokst på Hamar, ble for alvor oppdaget da hun entret scenen på Moldejazz som sekstenåring. Etter det har hun blitt en av Norges mestselgende jazzmusikere, og sangeren har fått et navn både innen- og utenlands. I mars kom hun med sitt hittil siste album, og nå reiser hun Norge rundt og holder konserter sammen med gitaristene Håvar Bendiksen og Hallgrim Bratberg.

Hyllet Nora Brockstedt

- Dette kjennes jo som en ekte jazzklubb, utbrøt artisten midt under konserten på Gregers, og dro på med låta "Let there be love". Det svingte av den energiske trioen på scenen, og salen svarte taktfast under refrenget. På slutten av sangen håpet de over til "Voi Voi", som en hyllest til norsk popmusikks "grand old lady" Nora Brockstedt, som døde torsdag.

Ikke lenge etterpå skiftet Nergaard både stil og uttrykk, og sang sangen "Tordensky" av Ole Paus og Jonas Fjeld. I motsetning til de svingende jazzlåtene hadde denne visa et drømmende preg, og publikum fikk høre en enkel, men vakker versjon, der utøverne lot melodien stå i sentrum uten noen musikalske fakter.

En av de virkelig store styrkene til kveldens ensemble, er at de behersker og kombinerer mange ulike stilarter. Publikum fikk høre alt fra blues til voggesang - alt med Nergaards behagelige jazzvokal - uten at det gikk utover den musikalske helheten under konserten.

Musikken gav i hvert fall mersmak for tilhørerne: Trioen takket for seg foran en jublende sal.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke