buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Skolerte proggere
UHØRT: Som progressive band flest har Aether stort fokus på låtoppbygningen. Og når de musikalske stangesokningene er i godt humør kan de pumpe ut flere nye låter i uka.

Publisert: 06.okt.2015 13:52
Oppdatert: 07.okt.2015 14:49

– Vi tar mye inspirasjon fra band som foreldrene våre har hørt på, Deep Purple, AC/DC, Guns ’N’ Roses og Metallica. Vi trekker også kreative impulser fra gamle progressive band som Camel og King Crimson, nyere metallband som Mastodon og Gojira, men også postrockband som Mogwai og Lights Out Asia, forteller Christian Ruben Alexander Jahren.

STEM PÅ AETHERS VIDEO «Surrender» HER!

Ifølge han er fokuset på driv, spenning og avspenning, gripende refrenger, sammenheng og et bevisst uttrykk sentralt.

Fant tonen på Stange VGS

Aether har røtter helt tilbake til vennskap og bekjentskap på barneskolen, men fikk først virkelig form gjennom fire av medlemmenes tid på Musikklinja ved Stange videregående skole.

Jahren forteller at skolens pensum ikke ga mulighet til å rendyrke metal-interessen, men at de allikevel har fått med seg nyttig musikalsk bagasje fra studiene.

– Som for eksempel måten vi tenker litt helhetlig på. Vi tenker på musikken vår både som produkt og uttrykk, og en samling av ideer. Aether har et stort fokus på låtoppbygging. Medlemmene har vokst opp med mye forskjellig musikk, som har lagt grunnlaget for inspirasjons- og impulsrik musikk, sier Jahren.

– Vi driver med musikk hele tiden, ikke bare i bandsammenheng. Når vi først får ideer kan de av oss som skriver låter pumpe ut flere i uka når vi er i humør. Nå har vi såpass mye materiale at vi prøver å spille inn litt på egen hånd.

Til topps i UKM

Pinna i eikene er tidsmangel, og konserter havner naturligvis bak jobb og studier på prioriteringslisten til medlemmene. Men årets snaut fem konserter toppes i hvert fall med full pott i Ungdommens Kulturmønstring (UKM).

- Landsmønstringen i Trondheim var gøy. Det var travelt, men det var artig. Og vi delte opplevelsen med mange andre flotte musikere. Til tross for våre opprørske rockesjeler likte vi å være med på opplegget, sier Jahren, og påpeker at spennet er stort mellom UKMs festivalpreg og konsertmiljøet Aether er vant til.

FAKTA

Navn på låt: «Surrender»

Medlemmer: Håvar Knutsen Brennhagen (vokal og tangenter), Sivert Steen (gitar og vokal), Ruben Jahren (gitar og vokal), Aleksander Melbye (bass) og Bjørn André Syverinsen (trommer og vokal).

Sjanger: Progressiv metall/rock

Stedstilhørighet: Vallset

Øvingsrom: Vallset, i garasjen til foreldrene til Syverinsen. 

Oppstart: 2010 

Erfaring: Aether ga ut fullengderen «Hide & Seek» i 2014. Foruten musikklinja på Stange videregående skole har medlemmene fartstid i band som Elude The Sun, Deceive Me, Krøzamaja og Vogalize. 

Inspirasjon/forbilder:  Mastodon, Metallica, Deep Purple, Ihsahn, Leprous, Meshuggah og Animals as Leaders m. flere.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat