16. des
Solist: Fabrice Bligoud Vestad debuterte som solist i Vang kirke sammen med Hedmarken Symfoniorkester i 2013. Lørdag kveld står han for begivenhetene helt alene.
 
Solist hele kvelden
– Det er en ganske stor oppgave å spille en hel konsert alene, men dette er uvurderlig trening for meg, sier Fabrice Bligoud Vestad (18).

Publisert: 19.jan.2017 19.13
Oppdatert: 19.jan.2017 19.27

Den klassiske pianisten inviterte i fjor til solo-konsert i Vang kirke, og lørdag kveld gjentar han altså begivenheten.

– I fjor fungerte konserten som forberedelse mot en konkurranse. Denne gangen skal jeg spille et repertoar som jeg skal framføre under prøvespill til utøvende pianostudier, sier Vestad.

Han forteller videre at programmet vil bestå av verker av Bach, Beethoven, Chopin, Lasse Thoresen, Liszt og Alban Berg.

– Det er forskjellige utfordringer i de ulike stykkene, og publikum får høre musikk som spenner fra barokken og til et moderne stykke skrevet i 2011, sier han.

Vestad, som lenge har blitt beskrevet som et stort talent, forteller at han fikk mye ut av fjorårets solo-konsert

– Det var en stor oppgave og en opplevelse ga virkelig mersmak. Det var morsomt å være herre over egen konsert, og å ha fullstendig kontroll over alt som gis til publikum, sier han.

Verdifull erfaring

I år er Vestad avgangselev ved musikklinja på Stange, og til høsten skal han etter planen begynne med utøvende studier i klassisk piano. Førstevalget er studier i Paris, men han skal også på prøvespill ved Musikkonservatoriet i Oslo.

– Jeg håper jo at det kommer en god del folk. På den måten kan jeg få flere verdifulle tilbakemeldinger, sier Vestad, som er klar på at han også ønsker å gi noe tilbake til støttespillerne på Hedmarken.

– Det er viktig å gi noe tilbake til dem som har støttet meg gjennom hele oppveksten. Det er derfor jeg vil bli pianist. Jeg vil dele den gleden jeg får av musikken med andre, sier han.

Ingen begrensninger

Vestad har utmerket seg både lokalt og nasjonalt i løpet av de siste årene, og hans langvarige pianolærer Ivan Ivantchev er full av lovord når han skal beskrive Vestads talent og muligheter.

– Fabrice er en gutt som har en utrolig interesse for klaverspill. Han hører veldig mye musikk, han har absolutt gehør og fenomenal hukommelse, sier Ivantchev, som mener at Vestad har alt som trengs for å lykkes.

– Det er veldig tøff konkurranse, men nå er han dyktig nok til å søke på hvilken som helst skole. Han har ingen begrensninger når det gjelder talent, musikalitet, forståelse for musikk og arbeidsomhet, sier Ivantchev.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke