15. des
 
Tangen Rock kan bli avviklet etter dårlig besøk
Det var stinn brakke på dagtid, men med kun 80 betalende på kveldstid sviktet det voksne publikumet under årets Tangen Rock. Nå skal arrangørene vurdere festivalens framtid.

Publisert: 23.apr.2017 17.04
Oppdatert: 23.apr.2017 17.11

– Det ble en fest på dagtid, men kvelden ble en sorg med kun 80 betalende publikummere. De som faktisk var her hygget seg, men vi kan ikke holde på med dette bare for at det skal være koselig, sier festivalsjef Alf Anders Hommerstad.

HER kan du lese HAs omtale av festivalen lørdag.

Totalt 350 besøkende

Arrangørene hadde håpet å trekke nærmere 500 publikummere til årets festival, og er naturligvis skuffet over at kun 350 møtte opp.

– Bandene var bra, stemningen var topp og arrangementet gikk knirkefritt, men vi investerer altfor mye innsats og ressurser i dette til at vi kan være fornøyd.

– Det er kjedelig å arrangere festival når folk ikke møter opp, og nå må vi gå i oss selv for å finne motivasjon til å fortsette på samme måte, sier Hommerstad. Han påpeker samtidig at barne- og ungdomsarrangementene på dagtid ble en stor opptur.

– Ungdomsrocken var publikumsrekord, og det var stinn brakke under begge barneforestillingene, sier han. Hommerstad forteller videre at arrangørene nå skal vurdere om de i det hele tatt skal fortsette med festival på kveldstid.

– Vi får ta en runde med evaluering og finne ut hva vi gjør videre, men akkurat nå er lysten til å ta en ny runde veldig lav, sier han. Festivalen har i år budsjett på om lag 150.000 kroner. Stange kommune har bistått med 70.000 kroner i festivalstøtte.

– Viktig for tangen

Blant dem som faktisk var til stede var stemningen god, og tangensokningene er klare på at bygda har behov for en festival som Tangen Rock.

– Det er et mangfoldig musikkmiljø her i Tangen, og da er det viktig med en festival som Tangen Rock, sier Kine Lundsbakken.

– Man må stille opp når det først skjer noe i Tangen, og vi kommer tilbake år etter år. De stiller alltid med spennende band, sier Kjetil Sørli Krøtøy.

– De skal dessuten har ros for at de tilbyr noe for folk i alle aldre. Her har de ett opplegg for både barn og ungdom i tillegg til kveldsprogrammet, sier Hanne Sørli Krøtøy.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke