buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Singelaktuelle: Briskebyen Lyttemannslag består av (f.v.) Mats Lillehaug, Helge Harstad, Anne Bolette Stang Eng og Frode Berntzen.
 
Sprengte skuffen
Frode Berntzen har sett seg lei av alle skissene og notatene som sprenger i skrivebordsskuffen. Nå får låtene liv gjennom bandet Briskebyen Lyttemannslag.

Publisert: 27.jul.2017 06:50
Oppdatert: 27.jul.2017 06:58

– Jeg har hele tiden definert meg selv som bakmann, kompmusiker og akkompagnatør, men jeg har alltid puslet med mine egne små ideer. Ideer som jeg egentlig ikke har hatt noen planer for, sier gitarist, produsent og musikkpedagog Frode Berntzen.

Etter mange år med kreative ideer, hadde notatene hopet seg opp i en skrivebordsskuff hjemme i Briskebyen.

– Da var det ikke lenger plass til det jeg ville legge til side. Dermed bestemte jeg meg for å ta meg tid til å gå igjennom alt sammen, og etter hvert fant jeg ut at disse låtene ikke lenger kunne bli værende i skuffen, smiler Berntzen.

Gitaristen tok kontakt med trommeslager Mats Lillehaug, bassist Helge Harstad og vokalist Anne Bolette Stang Eng, som alle var positive til å bidra i prosjektet.

– Jeg snakket med de musikerne som jeg hadde aller mest lyst til å spille med, og de sa heldigvis ja, sier han.

Resultatet ble Briskebyen Lyttemannslag, og Berntzen forteller at de startet smått opp allerede våren 2016.

– Vi ble enige om at vi skulle være et band, og selv om musikken foreløpig kommer fra meg, jobber vi kollektivt som et band innen utforming og ferdigstilling, forteller han.

Lyttende musikere

Selve bandnavnet refererer til Berntzens hjemmebane i Briskebyen, men gitaristen forteller at navnet også beskriver en holdning til musikk.

– Det er et stikk til alle musikerne som bruker utrolig mye tid til å lære seg å spille, men som samtidig ikke bruker noe tid på å lære seg å lytte.

– Mine favorittmusikere er dem som lytter og reagerer i øyeblikket, og alle i dette bandet har den med samme tilnærmingen til det å spille musikk. Lytting kan være den viktigste delen av selve utøvelsen, sier han.

Låtmaterialet baseres på gamle notater som strekker seg mange år tilbake i tid.

– En gang i tiden hadde man et mål om å bli rockestjerne i England, men de låtene har nå fått norske tekster og en litt mer nøktern form. Noe er hele 20 år gammelt, mens andre ting er skrevet i ren inspirasjon av at vi er i gang.

Første utgivelse

Denne uken lanserte Briskebyen Lyttemannslag bandets første utgivelse. Singelen «Her» er spilt inn i Berntzens eget Studio Ener i Briskebyen.

– Det er en poplåt som er så full av sommer at vi ble enige om at den måtte ut så fort som mulig. Det er en enkel og grei sommersang, og jeg gjorde ikke noe som helst forsøk på å vinne en litteraturpris da jeg skrev teksten, sier han.

Hvordan vil du beskrive deres egen musikk?

– Vi har blitt enige om at vi har lov til å bruke uttrykket «jazz», men samtidig har vi låter som kan kalles både pop og viser. Det er improvisasjonen og energien mellom oss fire som holder det hele sammen, sier Berntzen.

Briskebyen Lyttemannslag har spilt konserter i Oslo og Hamar-området, og gitaristen forteller at bandet har utviklet seg mye siden oppstarten i 2016.

– For hver konsert merker vi at vi har blitt et bedre band. Målet vårt er å få spilt ofte nok til at vi kan utvikle bandet videre.

Kommer det et album snart?

– Vi er overraskende nær nok materiale til et album, men vi jobber hele tiden med nye ideer og tar oss god tid. Vi har begynt å tørre å si at resultatet burde være klart tidlig 2018, sier Berntzen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat