buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
Pink Floyd: «Med­dle» (1971)
 
Starten på gullalderen
Ingen kassett fra oppveksten er vel mer utslitt enn nettopp «Meddle».

Publisert: 06.jul.2017 07:08
Oppdatert: 06.jul.2017 07:22

Det finnes knapt ord som kan beskrive følelsen jeg hadde første gangen jeg hørte det dryppende ekkoloddet som åpner albumets siste og mest kjente låt – det monumentale mesterverket «Echoes». Jeg måtte alltid høre låta igjen og igjen. Ekkoloddet er for øvrig lyden av Richard Wrights flygel gjennom flere effekter, men nok nerdesnakk. Låta består av drøyt 23 minutter med ren skjønnhet fra start til slutt. Etter første del starter et groovy instrumentalparti som senere glir over i en lang, jamrende og abstrakt klagesang. Men frykt ikke – etter hvert kommer Wrights varme keyboard til unnsetning med noen utsøkt delikate akkorder. Akkompagnert av David Gilmours stakkato Stratocaster-rytme og de karakteristiske «plingene» fra åpningen, skaper bandet et av musikkhistoriens mest stemningsfulle og minneverdige partier. Den myke keyboardsoloen gir meg en dyp indre ro, før høy gitar brått vekker lytteren til live igjen, og leder oss over i et siste vers. Roger Waters er ikke altfor synlig på albumet, men til gjengjeld får Gilmour og Wright briljere. På «Meddle» føles dette veldig riktig.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat