buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
 
Stem­nings­ful­le jule­to­ner med Bøks­le
Det ble trangt om plas­se­ne i Vang kir­ke da He­le­ne Bøks­le in­vi­ter­te til ju­le­kon­sert søn­dag kveld.

Publisert: 06.des.2015 22:04
Oppdatert: 06.des.2015 22:04

– Det­te er en stund der dere kan leg­ge bak dere ju­le­stria, og bru­ke tid på ro og et­ter­tan­ke, sa He­le­ne Bøks­le da hun øns­ket vel­kom­men til ju­le­kon­sert for­an en full­satt Vang kir­ke.

Den sør­lands­ke ar­tis­ten og san­ge­ren er et av nav­ne­ne man­ge nord­menn for­bin­der med ad­vents- og ju­le­tid, for i til­legg til å ha del­tatt på «Stjer­ne­kamp» og Me­lo­di Grand Prix, har hun si­den 19-års­al­de­ren tur­nert med ju­le­kon­ser­ter. I 2009 ga hun også ut en egen ju­le­pla­te, som ble en stor salgs­suk­sess. 

Bøks­le er in­spi­rert av fol­ke­mu­sikk, og tar i bruk man­ge ele­men­ter der­fra når hun blan­der den med pop­mu­sikk. Ofte fram­fø­rer hun eget ma­te­ria­le, men hun bru­ker også man­ge tra­di­sjo­nel­le san­ger når hun hol­der kon­ser­ter.

Kon­ser­ten star­tet med ro­li­ge to­ner, før Bøks­le og de tre mu­si­ker­ne i ban­det ent­ret sce­nen, grep mik­ro­fo­ne­ne og fram­før­te «Mitt hjer­te all­tid van­ker». Det ble an­dek­tig stem­ning da hun fort­sat­te med «O kom alle sje­ler».

Min­net om de tren­gen­de

– Vi går inn i årets mør­kes­te tid. Og kan­skje har den ald­ri vært så mørk som nå, sa Bøks­le – og min­te pub­li­kum om flykt­ning­kri­sen og ter­ro­ren som har pre­get høs­ten. Hun for­tal­te his­to­ri­en om en ny­an­kom­met sy­risk fa­mi­lie, som had­de øns­ket å høre en av san­ge­ne hen­nes. Den had­de de brukt som trøst un­der fluk­ten fra Alep­po til Oslo. Til­hø­rer­ne lot seg røre da hun sang «Mitt Land» og de­di­ker­te den til alle barn som er født inn i krig og ter­ror.

Bøks­le øns­ket også min­ne om at jula er en mu­lig­het til å gi dem man er glad i om­tan­ke:

– Den fi­nes­te ga­ven man kan gi hver­and­re er tid. Man­ge har gått bort til meg et­ter kon­ser­ter og for­talt meg at de skul­le øns­ke de had­de mer tid til sine med­men­nes­ker og de som har be­hov, fort­sat­te hun – før pub­li­kum fikk høre «Gje meg handa di, ven». Kon­ser­ten fort­sat­te med en fol­ke­mu­sikk­in­spi­rert ver­sjon av «Det hev ei rose sprunge». Al­ler mest ap­plaus ble det nok li­ke­vel da hun sang ju­le­klas­si­ke­ren «O Hel­ga Natt», med stemningsfult bi­drag fra band og pia­nist Sind­re Ho­tvedt.

Tra­di­sjon tro ble ju­le­kon­ser­ten av­slut­tet med at pub­li­kum sang med på «Dei­lig er jor­den». Og – kan­skje som en opp­ford­ring til et­ter­tan­ke i vin­ter­mør­ket – gikk pub­li­kum ut til to­ne­ne fra «Stil­le Natt».

 
Fakta

Helene Bøksle

  • Norsk sanger og skuespiller.
  • Har siden 2000 reist landet rundt med julekonserter som trekker tusenvis av tilhørere.
  • Deltok i Melodi Grand Prix i 2011 og «Stjernekamp» i 2013.
  • Albumet «Det hev ei rose sprunge» ble en stor suksess, og solgte til platina.
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat