15. des
 
Sterke godsaker
Gråblomst har sluppet en debutplate som oser av tid, krefter og personlig oppofrelse. Resultatet er ganske på mange måter noe helt for seg selv.

Publisert: 24.sep.2015 04.00
Oppdatert: 24.sep.2015 03.59

Her har vi et debutalbum som vitner til ekstreme kreative evner. Ekteparet Sverre og Maren Ingeborg Gråblomst Galgum har nemlig tatt på seg omtrent samtlige roller i utgivelsen av «Mr. Shrimp». I tillegg til å stå for komposisjonen og innspillingen av debutalbumet har de også sørget for å ordne distribusjon, coverart, musikkfilmproduksjon og egne T-skjorter. Resultatet framstår som et massivt kunstprosjekt.

Paret stiller med helt åpne kort rundt den psykiske helsen til Maren Ingeborg Gråblomst Galgum, og man merker tidlig at bandets helhetlige stil preges av vokalistens tekster. Albumets melodiske og vakre låter blir, på uforutsigbart vis, avbrutt eller overkjørt av ubehagelige elementer, og på den måten vet man aldri hva som venter i neste takt. Uforutsigbarheten er der gjennom samtlige spor, og foran formidler vokalisten sine personlige tekster på en skjør, kraftløs og intim måte.

«Mr. Shrimp» er en personlig, original, krevende og ikke minst spennende debutplate. Gråblomst har med andre ord truffet god med sitt kunstprosjekt, men det betyr også de mest sannsynlig har ofret bort mange potensielle lyttere. Dette er tidvis ganske sære saker, og mange vil nok bli skremt bort på grunn av gruppens ukonvensjonelle tilnærming til deres musikk. På den andre siden kan man si at dette er en plate som har kostet store mengder tid og krefter. Og akkurat det merkes i kvaliteten.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke