18. jul
 
Store ambisjoner
UHØRT: De spilte foran tusenvis av mennesker i Stange sentrum tidligere i høst. Nå vil karene i Spit of Pestilence gripe sjansen og herje i Kirsten Flagstad-salen.

Publisert: 06.okt.2015 14:31
Oppdatert: 12.nov.2015 11:29

– Jeg er vokalist, men jeg synger ikke. Jeg skriker, bråker, sier Waldemar Kristiansen fra Spit of Pestilence. Det var han som sammen med kompis og medmusiker Mattis Bjørke etablerte bandet en kald januardag i 2012. De har allerede markert seg på det nasjonale metal-kartet, og bandet kan se tilbake på en lang liste med spillejobber og sceneopptredener.

Fikset fest med return

Høydepunktet kom likevel tidligere i høst da de fikk spille foran tusenvis av mennesker under jubileumskonserten til Return i Stange sentrum.

STEM PÅ SPIT OF PESTILENCE-VIDEOEN «Cannibal» HER

– Det var veldig moro. Vi var litt bekymret for å ødelegge Return-konserten med vår harde musikk, men slik ble det heldigvis ikke, sier Kristiansen og fortsetter:

– Etter konserten fikk jeg tilbakemeldinger fra en kompis som hadde overhørt to eldre publikummere snakke om at det nok «ble litt mye». Da følte jeg at vi hadde gjort jobben på scenen.

Spit of Pestilence er nemlig et band som spiller musikk av det harde og aggressive slaget.

– Det er lett å si at vi spiller ekstrem-metal, men egentlig spiller vi musikk som er en blanding av veldig mye annet, sier bassist Gaute Rosvold (15).

Kritikerrost EP

I vår slapp de EP-en «Tombstone Massacre» til massiv hyllest fra flere av landets metal-kritikere. På den samme utgivelsen finner man også bandets Uhørt-bidrag «Cannibal».

– Den skiller seg litt ut fra de andre låtene på EP-en, men først og fremst falt valget på «Cannibal» fordi det er den låten vi er mest fornøyd med, forteller Kristiansen. Han forteller at det var en enkel avgjørelse for bandet å ta del i HAs musikkmønstring.

– Vi meldte oss på Uhørt fordi vi tenkte at dette ville være en veldig god mulighet til å vise oss fram, men det hadde selvsagt vært veldig morsomt å få mulighet til å spille i Kirsten Flagstad-salen, sier Kristiansen.

Karene lover å gi det de har hvis de blir stemt fram til spille under Uhørt-Live 20. november.

– Vi pleier å gi alt som remmer og tøy kan holde når vi spiller, sier han.

FAKTA

Navn på låt: «Cannibal»

Medlemmer: Waldemar Kristiansen (17), Gaute Rosvold (15), Henrik Olaussen (21), Mattis Bjørke (17)

Sjanger: Ekstrem-metal/Death-Metal

Stedstilhørighet: Stange/Tangen

Øvingsrom: Rockeverkstedet i Stange

Oppstart: Januar 2012

Erfaring: Returns 30-årsjubileum, Tangen Rock-festival og mye annet

Inspirasjon/forbilder: Glasscloud, Behemoth, Virus og Suicide Silence

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke