8. des
Samarbeid: F.v. Oliver Mathisen (19) og Tobias Aardal (19), alias Smokn Beats, produserte og spilte inn hiten «You & Me» i Aardals kjellerstue i Furnes.
 
Suksess i kjellerstua
Kompisene Tobias Aardal (19), Oliver Mathisen (19) og Anders Walløe Risbakken (19) oppnår musikalsk suksess fra kjellerstua i Furnes.

Publisert: 09.jan.2017 12.39
Oppdatert: 09.jan.2017 12.44

– Vi la ut «You & Me» for å vise fram låten for kompiser og andre kjente, og vi hadde aldri trodd at den skulle bli så populær, sier Tobias Aardal, alias Smokn Beats. EDM-låten, som i utgangspunktet ble laget for moro skyld, har nå godt over 350.000 avspillinger på Spotify.

– Vi satt på vorspiel og lekte oss litt med en ny sang, og etter hvert fant ut vi at resultatet ble ganske kult, sier Aardal. Han produserte «You & Me» i samarbeid med tekstforfatter Anders Walløe Risbakken og vokalist Oliver Mathisen sommeren 2016. Kompisene bestemte seg for å legge låten ut på internett, og i løpet av noen få uker tok interessen plutselig helt av.

– Vi ser at låten har blitt hørt av folk over hele verden, men den er mest populær i Sverige. Vi vet egentlig ikke hvorfor den ble så populær, sier Aardal, som nå har begynt å satse på musikken i enda større grad.

– Jeg begynte å produsere elektronisk musikk for rundt tre år siden, men det er først i løpet av det siste året at jeg har begynt å legge ut min egen musikk og satse ordentlig.

Vellykket samarbeid

Aardal forteller videre at han opererer med flere ulike sjangre innen EDM (electronic dance music).

– Jeg har jobbet deep house, tropical house og pop. Jeg har også skrevet noen russelåter, men det blir det mindre av i år, sier han, som kombinerer musikkproduksjonen med studier i Oslo.

Nye låter på veg

Det var allikevel på kjellerstua i Furnes det hele startet, og Aardal har planer om å videreføre samarbeidet med kompisene Oliver Mathisen og Anders Risbakken.

– Vi har bestemt oss for at låtene må være gode hvis vi skal følge opp dette på en god måte, og nå har vi to nye låter som er klare til lansering, sier han. Aardal forteller samtidig at han har satt seg et konkret mål for 2017.

– Jeg har regnet ut at vi oppnådde 1.3 millioner avspillinger i løpet av 2016, og målet mitt er at vi oppnår ti ganger flere avspillinger i løpet av 2017. Jeg har veldig trua på låtene som vi snart skal legge ut, sier Aardal.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke