buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Høyt Nivå: F.v. Øystein Fosshagen, Terje Kinn, Knerten Kamfjord, Øystein Sunde og Knut Hem serverte musikalsk snadder for fullsatt sal.Foto: Kristian Einang
 
Sunde (70) i hundre - briljerte i Brumunddal
Øystein Sunde briljerte med både fingerspill og humor for fullsatt sal i Brumunddal.

Publisert: 12.feb.2017 22:58
Oppdatert: 12.feb.2017 23:05

Det er over 45 år siden Øystein Sunde platedebuterte med «1001 Fnatt». Siden den tid har gitaristen levert ytterligere 14 plater til stor glede for alle som er glad i muntre Sunde-toner. I 2016 markerte Sunde sin egen 70-årsdag med albumet «Bestefar», men det er lite som tyder på at han er klar en pensjonisttilværelse med gyngestol og kryssord.

Fullsatt sal

Fingrene er fremdeles med på notene og historiene er like hysteriske. Sunde briljerer fremdeles i verdensklassen. Meget i sløyd er navnet på både forestillingen og Sundes faste liveband. Det må være krevende å holde følge med Sundes ville fingerspill, men dette er en gjeng som alle trakterer sine instrumenter med den største selvfølgelighet. Med Terje Kinn på banjo, Øystein Fosshagen på fele og mandolin, Knerten Kamfjord på bass og Knut Hem på dobro og perkusjon har Sunde et fullverdig bluegrass-band som det virkelig svinger av, og under søndagens konsert strålte samtlige musikere av spilleglede og lyst til å begeistre. Med ville soloer og herlig samspill fikk alle musikerne god plass til å by på seg selv. Det er allikevel Øystein Sunde som fremdeles er sjefen, og med Sunde i front fikk publikum servert mer musikalsk snadder enn de var i stand til å fordøye i løpet av den drøyt halvannen times lange konserten. Til søndagens konsert hadde han satt sammen en variert blanding av både nye og gamle låter, og i løpet av kvelden fikk publikum høre Sunde-klassikere som «Hest er best som pålegg», «Plopp» og «Skal det være noe mer før vi stenger». Han viste selvsagt fram sin nyeste plate og låter som «Dødsbo», «Du er på YouTube nå» og «Pertentlig i Bentley» slo godt an blant de frammøtte.

På sitt beste

Sunde leverte dessuten en meget populær soloavdeling der han delte sine hverdagslige observasjoner gjennom små musikk-snutter. Her snakker vi om en fyr som er i stand til å lage humor av dødsannonser, og som alltid er i stand til å få en fullsatt sal til å bryte sammen i latter. Tiden mellom låtene benyttes til latter og fjas, og på den måten finner man ikke et eneste dødpunkt under en Sunde-konsert. Sunde og Meget i sløyd står dermed til særdeles god karakter.

Terningkast: 6

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat