15. des
 
Svevende lyd-lek
Med «Amorosa Sensitiva» fortsetter Benjamin Finger sin spennende eksperimentering med musikk og lyder.

Publisert: 01.okt.2015 12.51
Oppdatert: 01.okt.2015 12.51

Frank Benjamin Finger har tidligere gjort seg bemerket med sine originale og eksperimentelle komposisjoner, og her har kunstneren, fotografen og musikeren nok en gang lekt seg fram til en rekke ulike og interessante komposisjoner fra sin særegne musikalske sandkasse.

Drømmende må vel være den mest treffende beskrivelse av «Amorosa Sensitiva», og her snakker vi slettes ikke om marerittilstander. Totalt sett, med unntak av det noe actionfylte og kaotiske sporet «Whirlbrainpoolin», byr nemlig dette albumet på en rolig, behagelig og tidvis meditativ opplevelse. I likhet med våre drømmer er uforutsigbarhet et viktig stikkord, og når låtene settes i gang er det nærmest umulig å forutse hva som egentlig er i vente.

Komposisjonene er sammensatt av en rekke svevende partier i konstant utvikling. Abstrakte lyder, konkrete lyder, spillende instrumenter, bråkete instrumenter. Her legges det virkelig til rette for at lytternes fantasi kan løpe vilt, og dermed er det også store muligheter for at andre- og tredjegangs gjennomlytting blir noe helt annet en den første. Det må allikevel være sagt at dette nok egner seg for en ganske smal gruppe mennesker, og det er vanskelig å se for seg at dette kommer til å utvikle seg til å bli en kommersiell suksess.

Det er nok heller ikke Fingers målsetting. Han trives i sin egen musikalske lekegrind, og det er moro å høre resultatet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke