10. des
GLO i Aksjon: Fra venstre Vegar Ellevseth, Geir Lund, Skjalg Lidsheim, Morten Strypet og Frode Berntzen.
 
Glo med ny singel som syder og koker
Musikerne i GLO fra Hamar er klare med nytt singleslipp. Lørdag skal den nye singlen «Duell i Oslo» slippes på en konsert på Herr Nilsen.

Publisert: 23.feb.2017 05.26
Oppdatert: 23.feb.2017 05.33

Sannsynligvis vil det også være en flokk publikummere fra Hamar som legger turen innover til hovedstaden ved samme anledning. For GLO har en trofast venneskare, selv om de ikke spiller så veldig mange konserter. Så det gjelder å passe på for tilhengerne når det skjer.

– Vi pleier nok å bruke lang tid i øverommet. For det er kompliserte låter, sier Frode Berntzen, gitarist som også har stått for innspilling og miks av platene.

Nå skal de til gjengjeld ha tre konserter på rad. Først altså plateslipp på Herr Nilsen i Oslo. Deretter skal de spille på Innlandsscenen 16. mars, der innspillingen nå er flyttet fra NRK på Lillehammer til Hamar kulturhus. Og 22. april skal de i gang igjen, da på Tangen Rock.

Og til høsten ligger det an til nytt album. Men det er igjen en del timer på øvingsrommet og i studio før det er klart.

kollektivt

– Vi jobber ekstremt kollektivt, sier Frode Berntzen.

For det begynner gjerne med at Geir Lund skriver et forslag til en låt. Så sitter alle og jobber videre med det. Inntil en låt festner seg.

– Når du har sittet lenge alene og skrevet, får du et veldig personlig forhold til en låt. Da er det godt å komme ut og bli utfordret, sier Geir Lund.

– For det er artig med en åpen samarbeidsmåte. Men tekstene vil jeg gjerne ha for meg selv.

– Dem tror jeg aldri vi har blandet oss oppi, sier Frode Berntzen.

– Men vi er et band, som har som agenda å spille Geirs låter.

– Når vi står på scenen og jeg ser at det syder og koker noe skikkelig hos alle, da føler jeg at vi er der vi skal være, sier Geir Lund.

Fra solo til band

I 2011 utga Geir Lund albumet «I bøddelens tegn» som soloprosjekt, men i samarbeid med flere lokale musikere. Prosjektet utviklet seg til bandet Geir Lund Orkester, som ga ut noen singler. Da samarbeidet strammet seg til, endret de navn til GLO, og utga sitt første album «Forandrer hele verden» våren 2015. Bandet består av Frode Berntzen på gitar, Morten Strypet på bass, Skjalg Lidsheim på trommer, Vegar Ellevseth på tangenter og Geir Lund på akustisk gitar og vokal.

Spriker

– Nå tror jeg at GLO har begynt å sette seg blant folk, sier Geir Lund.

Men samtidig har GLO et uttrykk som ifølge både Geir Lund og Frode Berntzen har hatt god sprik helt fra starten.

– Vi har vært i ganske mange verdener, sier Geir Lund.

Det omfatter både funk og jazz, blues og vise, punk og pop, pluss en solid dose rock.

– Noe av poenget er at vi kan gå ut og inn av ulike uttrykk i samme låta, sier de.

– En rockelåt som «Duell i Oslo» var også innom calypso en stund, før den ble rockelåt igjen.

– Vi har prøvd å gjøre uttrykket renere, sier Geir Lund.

– Men da oppdaget vi at vi sto i ferd med å miste det som gjør GLO til GLO. Og det er klart det er kult å finne et uttrykk som er helt vårt eget.

– Og så kan vi jobbe til det er der, sier Frode Berntzen.

Statsbygg

Geir Lund er opprinnelig fra Oslo, og kom til Hedmarken for over 25 år siden. Av yrke er han verken musiker eller komponist, men ingeniør. Nå jobber han i Statsbygg som bedriftsleder på Høgskolen. Og skriver musikk og spiller så snart han har tid.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke