12. des
Avis­hai Cohen: «Con­tin­uo» (2006)
 
Fra platehylla: Synkopert Israel-jazz

Publisert: 27.apr.2017 10.39
Oppdatert: 27.apr.2017 11.16

Som lyn fra klar himmel dukket bassisten Avishai Cohen opp i spillelistene mine på YouTube. For en befriende åpenbaring!

Jeg hadde aldri hørt om den israelske bassisten før han og bandet tilfeldigvis dukket opp i hodetelefonene. Jeg måtte med en gang bestille det som regnes som Cohens beste skive, nemlig Continuo.

Allerede et snaut minutt ut i førstelåta «Nu Nu» skjønte jeg at dette var musikk av høyeste kvalitet. Den spennende musikalske reisen starter med Amos Hoffmans klimpring på oud – et pæreformet strengeinstrument med en utsøkt klang. Avishai selv spiller for det meste kontrabass, noe som låter helt sublimt.

Materialet er relativt lyttervennlig, men samtidig krevende jazz. Man hører med en gang at dette er gutter som behersker sine instrumenter fullt ut.

Høydepunkter: «One for Mark», «Emotional Storm» og «Smash». Tittellåta er også interessant – med Cohen på elektrisk bass til en forandring.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke