23. okt
 
Tar operaen til seters
Kjole og sløyfe byttes ut med anorakk, fjellsko og myggspray når Kirsten Flagstad Festival setter opp Donazettis «Elskovsdrikken» som seter-opera.

Publisert: 15.mar.2017 19:22
Oppdatert: 15.mar.2017 19:35

– Nå har vi har drodlet rundt tanken om at vi burde komme oss ut av Hamar sentrum og vise fram festivalen på andre arenaer, og plutselig dukket Målia opp som en ny, spennende arena, sier daglig leder i Kirsten Flagstad Festival, Solveig Rønningen. Hun forteller at ideen er inspirert av Lars Eggens Opera Di Setra, som allerede er en stor suksess i Tylldalen.

– Vi kontaktet Opera Di Setra og de likte ideen. Deretter ballet det på seg, sier Rønningen.

Drømmer om 500

Kirsten Flagstad Festival setter opp operaen i samarbeid med Løten kommune, Løiten Almenning, Altibox og Hamar og Hedmarken turistforening, og forestillingen finner sted 17. juni.

– Det skal være en opplevelsespakke, der man får en flott gåtur opp til Målia. Der oppe venter en stor opera-opplevelse, sier hun. Daglig leder i Hamar og Hedmarken turistforening, Margrete Ruud Skjeseth, forteller at Målia har kapasitet til å ta imot mange mennesker.

– Vi skal sørge for at alle som vil være med skal få plass, og det finnes egentlig ingen begrensninger, sier Skjeseth.

– Det er en komisk opera som virkelig passer i den settingen vi har på Målia, og jeg har en magefølelse av at det kommer mange folk. Vi drømmer om at så mange som 500 tar turen, sier Rønningen.

Opera i fri luft

Det er baryton Lars Eggen som innehar den mannlige hovedrollen, mens Gunda-Marie Bruce er klar for den kvinnelige hovedrollen. Trond Gudevold, Ingeborg Haugvik Francke fra Hamar og pianist Eva Holm Foosnæs på piano stiller også til sommerens seteropera.

– Opera fungerer uansett hvor det settes opp, og det er alltid spennende med opera på nye steder.

– Vi har allerede arrangert Operapub på Gregers til stor suksess, og vi håper at dette vil tiltrekke nye publikumsgrupper, sier Rønningen. Hun forteller videre at forestillingen kommer til å vare i drøyt to timer uten pause.

– Vi kjører på uansett vær, så folk må kle seg etter vær og føre, sier Rønningen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke