12. des
Country: I søken etter en ny sound fikk Benedicte Brænden med seg rytmeseksjonen fra rockabillybandet The Lucky Bullets.
FOTO: Christine Skilhagen
 
Tilbake i nytt driv
Det har gått fem år siden Benedicte Brænden platedebuterte, men artisten forteller at hun har disponert tiden fram mot oppfølgeren på en god måte.

Publisert: 20.apr.2017 06.42
Oppdatert: 20.apr.2017 11.37

– Nå har jeg to barn, og dermed har jeg ikke hatt så mye tid til å sitte med gitaren som jeg hadde tidligere.

– Samtidig har mammatilværelsen gitt meg mulighet til å samarbeide litt med mannen min. Det har vært veldig fint, sier Benedicte Brænden.

Naturlig utvikling

Debutalbumet «Doghouse Rose» ble utgitt til gode tilbakemeldinger i 2012. Nå er altså oppfølgeren klar for lansering, og med «Blood On Your Hands» fortsetter Brænden sin eksperimentering innen country-sjangeren. Noen forandringer kan allikevel lytterne vente seg.

– Det har vært en utvikling siden sist, og en av de største forandringene er nok kompet.

– Før vi satte i gang tok jeg meg tid til å hente inspirasjon fra musikk som jeg selv liker, og da fant jeg rett og slett ut at jeg ville ha et komp med rockabilly-driv, forteller sangeren.

På jakt etter en ny sound kontaktet Brænden dermed gjengen i rockabilly-bandet The Lucky Bullets med spørsmål om de ville være med på det nye prosjektet. Stian Nybru og Svein Åge Lade Lillehamre var begge positive.

– Jeg fikk med meg gutta i rytmeseksjonen, men ettersom jeg ikke skriver typiske rockabilly-låter måtte vi knekke en ny kode. Det endte opp med at jeg ba dem om å spille som om de skulle covre Benedicte Brænden, smiler hun.

Mer voksen

Artisten forteller samtidig at hun først og fremst har blitt mer voksen siden gjennombruddet.

– Tidligere var jeg fast bestemt på hvordan ting skulle være. Denne gangen har jeg vært langt mer åpen for innspill, sier hun.

Artisten trekker fram medprodusent Christian Engfelt som en av hennes nærmeste samarbeidspartnere.

– Han tenker litt annerledes enn meg, og vi har brukt noen instrumenter som kanskje ikke er helt typiske til sjangeren. Det har vært veldig spennende å samarbeide så tett med andre folk, sier hun. Plata er produsert og mikset av Engfelt og Brænden i Studio Paradiso.

Som vanlig har Brænden skrevet tekst og melodi selv, men denne gangen har hun også samarbeidet med Martin Hagfors samt ektemannen Chris Lindahl med noen av låtene. Lindahl spiller for øvrig trommer i rockebandet The Carburetors.

– Det har vært mange lørdagskvelder hjemme på sofaen, og da har Chris vært til veldig god hjelp, sier hun.

Plateslipp på rockefeller

Fredag 21. april lanseres den ferdige plata, og Brænden forteller at den siste tida har vært preget av stor spenning.

– Man får litt sommerfugler i magen. Dette er noe som jeg har jobbet med i mange år, og mye av materialet på plata har utviklet seg i lang tid til å bli slik det er i dag. Det ligger veldig mye jobb bak, og på den måten er det også litt skummelt å slippe det ut.

– Samtidig er jeg veldig fornøyd, forteller countrymusikeren.

Brænden inviterer til plateslippkonsert på Rockefeller 5. mai, men har fremdeles ikke ferdigspikret en konsertdato i hjemfylket Hedmark. Artisten forteller imidlertid at hun har et klart ønske om å spille i hjemtraktene.

– Vi har planlagt en stor turné til høsten, og vi er i gang med å booke konserter til den turneen akkurat nå. Jeg har virkelig lyst til å spille i både Elverum og Hamar, sier hun.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke