8. des
Debut: Tone Haugen Romtveit kombinerer folkemusikk og visesang.Foto: Aliona Pazdniakova.
 
Tone setter spor etter seg
Spor etter deg (single)

0
Publisert: 23.jul.2015 04.00
Oppdatert: 23.jul.2015 07.01

Nyinnflyttet hamarsing Tone H. Romtveit har nettopp gitt ut singelen «Spor etter deg», der hun selv har skrevet tekst og melodi og har gitt den ut på eget selskap. Hun er vokst opp i Telemark, har utgangspunkt i folkemusikk, og «Spor etter deg» viser hvordan hun tar med elementer fra folkemusikken inn i visesangen. Med sang og piano får låten et ganske så nakent uttrykk, og preges av en stillferdig lyrisk tone. Tematisk handler det om å ta vare på og bygge på arven. Selv har hun fortalt at utgangspunktet er minnet om bestefaren; «Han tråkka opp vei når det var snøvær ute og jeg fulgte etter i spora hans. Når vi kom inn, var det fram med fela, et dikt eller ei vise. Det satte spor.» Så langt er det møtet mellom folkemusikk og visesang som preger låten, og det gir rom for en fin og fruktbar kontrast mellom tradisjonens fylde og en søkende varhet.

Omtalt av Geir Vestad

Terning 4

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke