23. okt
 
Tungt og teknisk
UHØRT: Med en blanding av tunge, tekniske og progressive metal-låter har karene i Adsecula planer om å ta Hamar-publikumet med storm.

Publisert: 06.okt.2015 13:45
Oppdatert: 07.okt.2015 14:48

– Vi kommer til å gå ut i 120, fortsette i 140 og mot slutten av siste låt skal vi ligge helt på maksgrensen. Vi kommer til å blåse ut alt vi har av krefter, smiler Henrik Langgård fra Adsecula.

STEM PÅ ADSECULAS VIDEO «Greed» HER!

Bandet ble dannet i løpet av sommeren 2014, og består av fire kompiser som alle går på musikklinja på Stange. Trommisen Tobias Lyseggen og gitarist og vokalist Henrik Langgård hadde begge en bakgrunn fra andre metalband, og det var de som kontaktet gitarist Torgrim Elvsveen og bassist Jostein Risto for å gjøre bandet komplett.

Hva skal barnet hete?

Da de fire karene satte seg ned for å diskutere hva bandet skulle hete, tok det ikke lang tid før de kom fram til en enstemmig beslutning. Det mystiske navnet Adsecula er latin og har en betydning som ganske enkelt kan oversettes til kleshenger.

– Det hang en kleshenger like ved der vi satt, og etter å ha vært en tur innom oversetteren til google var vi alle svært fornøyd med resultatet, smiler bassist Jostein Risto.

Plate på veg

Med bandnavn på plass satte de umiddelbart i gang med produksjon av egne låter, og bandets uhørt-bidrag «Greed», var ifølge medlemmene selv den låten som egnet seg best.

– Vi har en tendens til å skrive låter som er ganske lange. I alle fall mye lengre enn den grensen som ble satt før musikkvideoinnspillingen.

Nå er de godt i gang innspillingen av bandets første plate, og planen er å gi ut en åttespors fullengder innen påsketider 2016. Men først står Uhørt-avstemningen for tur, og de fire kompisene i Adsecula legger ikke skjul på at de har lyst til å havne blant de gjeveste plassene på topp tre.

– Vi meldte oss på først og fremst for å vise fram bandet og våre egne låter, men det er klart at vi har lyst til å varme opp for Turboneger. Det blir i så fall en gedigen bonus, sier Tobias Lyseggen, og får støtte fra bandkameratene.

– Det hadde vært utrolig kult å spille foran så mange mennesker, og de beste hadde vært hvis vi hadde klart å dra med oss alle sammen inn i musikken vår.

– Vi kommer til å gi alt vi har fra scenen, sier Henrik Langgård.

fakta

Navn på låt: «Greed»

Medlemmer: Jostein Risto (18), Torgrim Elvsveen (18), Tobias Lyseggen (18), Henrik Langgård (17)

Sjanger: Teknisk og progressiv metal

Stedstilhørighet: Ringsaker

Øvingsrom: Musikkverkstedet i Hamar kulturhus og Rockeverkstedet i Stange

Oppstart: Sommeren 2014

Erfaring: Sommerkaos, Klubb Nor, Tangen Rock-festival.

Inspirasjon /forbilder: Mastadon, Dream Theater, Metallica, Avenged Sevenfold, Gojira, Machinehead

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke