buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
Skoleturné: Frida Ånnevik reiser Hedmark rundt sammen med Haldor Røyne, Andreas Løwe og lydmann Ove Nesheim.
 
Verdifull reise
I løpet av den siste tiden har hun jobbet med prosjekter med utgangspunkt i andre musikere. Nå skal Frida Ånnevik først og fremst jobbe med musikken til Frida Ånnevik.

Publisert: 10.mar.2016 11:01
Oppdatert: 10.mar.2016 11:00

– Det er dumt å jobbe med Prøysen og Børli. Man får ikke spesielt lyst til å skrive egne tekster etterpå, men når man klarer å komme rundt det, og å bruke det som inspirasjon, er det veldig stas, sier Frida Ånnevik.

I disse dager er hun i full gang med en skoleturné som omfatter spillejobber på ti forskjellige videregående skoler over hele Hedmark, og nå har hun flyttet til sine egne låter. Ånnevik forteller at det føles godt å være tilbake med et program bestående av eget materiale.

– Det går slag i slag. Forrige uke hadde vi fem konserter. Denne uken er det «bare» tre, sier hun.

Første skoleturné

Skoleturneen arrangeres gjennom Den Kulturelle Skolesekken, og ifølge Turnéorganisasjonen i Hedmark ville alle ha Ånnevik da turnéprogrammet ble presentert.

Som skoleturné-musiker er artisten førstegangsreisende, men Ånnevik forteller at hun allerede etter halvspilt turné sitter igjen med mange gode erfaringer.

– Jeg synes det er helt fantastisk. Det er noe av det fineste jeg har gjort noensinne. Vi står og ser på ungdommer to timer daglig. Vi bare ser på dem, og de ser på oss.

–Ove (lydmannen journ.anm.) minner oss på at det er et sjelsliv inni der, selv om de kanskje ikke vil vise oss det. Men det er helt greit. Vi er i et rom, sammen, samtidig. Og så gir vi noe, og så kan de velge om de vil ta imot eller ikke, sier Ånnevik.

Artisten beskriver vinterens skoleturné som et «Mjukt Sirkus».

– Vi spiller i forskjellige rom hver eneste dag. Rom som elevene eier, og som de allerede har et forhold til. For oss er det stort å gi dem en opplevelse som er noe helt annet enn det de forbinder rommene med, sier hun.

ny musikk

Ånneviks sanger framføres i trio-format sammen med Haldor Røyne på gitar og Andreas Løwe på Tangenter. Ove Nesheim har fast plass på sin post som lydmann.

– Dette er folk jeg har spilt og jobbet med veldig lenge, og det har fungert veldig bra så langt. Det er godt å være tilbake med å gjøre sine egne ting, forteller Ånnevik.

Akkurat nå ligger fokuset på turneen, men snart skal Frida Ånnevik med band inn i studio for å spille inn en ny plate.

– Jeg kan ikke røpe så veldig mye, men jeg kan si at vi skal spille inn en plate, og at vi kommer til å gjøre det live i studio, sier hun.

Ånnevik forteller at hun har tilbrakt store deler av de siste seks månedene i sin egen låtskriver-boble, og at de siste par ukene med turné har fungert som et hyggelig sjokk tilbake til hverdagen.

– Jeg trenger perioder som er lange nok til at man virkelig kommer inn i det, og jeg fant tid til å skrive mye i høst.

– En slags videreutdanning

Etter mange musikalske sidespor ser Ånnevik nå fram til å presentere ny musikk, skrevet med nye impulser og nye erfaringer.

– Nå har jeg jobbet med mange prosjekter som er ganske annerledes i forhold til min egen musikk, og i den prosessen har jeg lært veldig mye av å spille med mange nye musikere.Dette har vært en slags videreutdanning for meg som musiker, og jeg håper at selvsagt at jeg har utviklet meg til det bedre. At jeg har utvidet mitt prosjekt og at det går i riktig retning, sier hun.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat