20. aug
Under Brua: Kristin Solberg, Per Cato Risberg, Tor Melgalvis, Jan Egil Løvbak og Erik Schriwer lover et spennende og variert program av høy kvalitet.Foto: kristian Einang
 
Musikkens sjangre samles under brua
- Et meget spennende program, sier festivalsjef Jan Egil Løvbak i forkant av årets Under Brua arrangement.

Publisert: 15.aug.2013 07:11
Oppdatert: -

Årets Under Brua-program antyder at festivalen kommer til å by på musikk for folk i alle mulige former og aldre. På festivalplakaten finner vi blant annet navn som Vålerenga Symfoniorkester, Terje Nordgarden, Mungolian Jet Set, No Cash med W.S. Holland og Rypdal/ Tekrø duo.
- Det kommer til å bli som en musikalsk reise fra 50-tallet til i dag, sier Jan Egil Løvbak når han skal beskrive årets program.

Spennende fredag

Festivalen åpner 23. august med de sagnomsuste musikerne i Holy Shit. Bandet kan i år feire 30-årsjubileum, og jubilantene er spesielt kjente for sin særegne evne til å skape skandaler. Festivalens første dag fortsetter med Terje Nordgarden som tar med seg kompanjongene Endre Koch og Thomas Sandviken under brua. Videre følger den meget spennende gjengen i Vålerenga Symfoniorkester. Med en gruppe bestående av velkjente og rutinerte musikere fra band som Di Derre, Motorpsycho, Tre Små Kinesere og Valkyrien all stars, kan man her forvente en herlig musikalsk opplevelse. Elektronika-duoen Mungolian Jet Set kommer til å avslutte fredagskvelden.

Stort høydepunkt

Lørdag spiller blant annet No Cash sammen med tidligere Johnny Cash-trommeslager W.S. Holland, før bordet dekkes til en gitardemonstrasjon i verdensklasse. Ronni Le Tekrø og Terje Rypdal starter nemlig sin «Celebration tour» under Åkersvika bru. Lørdagskvelden fortsetter utover natten med Hardrock-bandet Sacred Hour fra Stange.
Lørdag arrangeres tradisjonen tro et eget opplegg for barna. Klatring, padling, fisking og snekring. er blant aktivitetene som tilbys, og Løvbak kan fortelle at det har vært en populær post i festivalprogrammet. I tillegg settes det opp et eget telt som er dedikert til årets festivalkunst.

Frykter ikke regn

Meteorologene kan melde om stabilt ustabilt vær i hele helgen, men Jan Egil Løvbak er ikke merkbart bekymret til tross for at godværet mest sannsynlig uteblir.
- Vi håper på greit vær, men så lenge folk tenker på skotøyet sitt burde dette gå veldig bra. Vi har tross alt god dekning fra selve brua her, sier Løvbak.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke