24. aug
 
Musikkfest i gågata
Lørdag fylte man gatene for å feire musikken, med korpsmusikk og festivalfaner. Det var liv og røre i gågata under årets AnJazz-parade.

Publisert: 12.mai.2018 18:16
Oppdatert: 13.mai.2018 12:32

–Vi gjør det jo for å lage litt liv i byen, og for å få beveget oss litt utendørs. Vi vil ta AnJazz ut i gata, og gi litt til Hamar, forteller selveste styreleder i AnJazz-styret, Alf B. Aschim, i mens han langer ut ned gågata, for å nå fram til korpset og begynnelsen av paraden på stortorget. Aschim kom nok rett fra Hamar teater, hvor han og mange andre musikkentusiaster har tilbrakt de siste dagene i forbindelse med AnJazz-programet.

HER finner du alle HAs artikler om AnJazz - ett tastetrykk herfra.

Nå var det gata som sto for tur!

Korps og faner

Med et «godt og blanda» korps satt sammen av frivillige i forbindelse med paraden, fikk gjengen som hadde samlet seg utenfor kulturhuset musikk å marsjere til.

–Dette er et bra initiativ, og en fin anledning til å vise at det skjer mye i Hamar, forteller Hennie Hildre Skare, utkledd i drakt fra Middelalderfestivalen – for Mylderfestivalen og Middelalderfestivalen var nemlig også tilstede sammen med AnJazz, for å feire musikken i Hamars gater.

Tilslutning på ferden

Det var mange som sluttet seg til paraden da den begynte å bevege seg bortover gågata. Det tok ikke lang tid før følget var dobbelt så stort, for de som paraden møtte på sin veg ble revet med i marsjen.

–Det er god stemning og morsomt å høre på alle de som spiller, forteller Daniel Nordahl Kløving (9) som står i gata sammen med søsteren sin og hunden deres, for å høre foreldrene spille i korpset.

Flere barn var også med i fortroppen av AnJazz-paraden.

Ingeborg Risbakken (9) gikk foran med en halvfull boks med strøssel, som fungerte perfekt som et rytmeinstrument!

–Jeg er med fordi jeg har lyst, forteller den unge strøssel-perkusjonisten, som også spiller saksofon i korps. Risbakken tror det er viktig for musikkmiljøet i Hamar at man lager litt liv i byen.

Setter pris på liv i byen

–Jeg har fulgt med fra starten av paraden, da jeg prøver å få med meg hva som skjer i byen, forteller Georg Larsen, som lener seg på sykkelen sin og skuer utover sluttdestinasjonen og korpset som blåser og slår takt på Østre torg.

-Det er moro at folk tar initiativ til å starte litt liv i byen. Det setter jeg pris på, konkluderer Larsen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke