20. aug
INVITERER: Sjef for filmfestivalen Hamarama, Bjarte Ytre-Arne (til venstre) sammen med kinosjef Espen Jørgensen inviterer igjen til fem dagers festival i Hamar kino. Foto: Remi Laakso
 
Musikkfilmer inn i Hamarama
Festivalsjef for Hamarama Bjarte Ytre-Arne har plukket fram et nytt kort til Hamars filmfestival: musikkfilmer.

Publisert: 10.des.2017 20:04
Oppdatert: 10.des.2017 20:06

Det har gått drøyt to måneder siden han startet i sin nye jobb, han sier han ikke skal forandre så mye på programmet – men en sak har Bjarte Ytre-Arne veldig lyst til å sy inn i programmet, han vil ha fokus på musikkfilmer.

Han sa allerede på dag en at han likte filmer med god musikk og god lyd, han snakket om «Moulin Rouge» og «Woodstock», og han sa han hadde sett åpningsscenen på «La La Land» ti ganger.

Godbiter

Nå leter han etter flere gode produksjoner hvor musikk preger filmen, og han snakker om Arne B. Rostads dokumentarfilm «Chick Corea–The Musician» (2017) og dramaet «Miles Ahead» (2015/2016 i Norge).

Kan hende kikker han også etter hvert på «Baby Driver» (2017), som er sydd sammen etter et soundtrack laget av regissøren Edgar Wright.

– Konseptet Hamarama har gått seg til. Faste delprogram skal leve videre, forsikrer Ytre-Arne. 

Årets festival er festet til kalenderen 14.–18. mars 2018, og selve programmeringen av Hamarama starter over nyttår.

– Foreløpig er det kun sonderinger, sier Ytre-Arne, som er ansatt i en halv prosjektstilling over to år.

Ikke pris

2017-utgaven av Hamarama bød også på en prisutdeling. Brødrene Henrik og Oskar Dahlsbakken fikk Hamarama-prisen på 50.000 kroner.

Kinosjef Espen Jørgensen sier det ikke vil bli delt ut noen Hamarama-pris i 2018.

– Men kanskje om fem år … Hamarama-prisen skal henge høyt, sier Jørgensen.

Ytre-Arne og Jørgensen sier også at de tenker på en kinovisning ute på Stortorget, selv om det kan være litt kjølig midt i mars.

Hamarama ble første gang arrangert i 2013. Da kom 778. Året etter ble festivalen besøkt av 1.762, i 2015 var besøkstallet 1.328, i 2016 var tallet 2.000 – og i 2017 ble festivalen besøkt av 1.600 filmglade.

Kortfilmprogrammet settes sammen av lederen av Østnorsk Filmsenter, Terje Nilsen. Med stor sannsynlighet blir Henrik M. Dahlsbakkens «En dag i juli» vist, og kanskje også «Bingo bingo» med regissør Mathias Eek.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke