20. aug
Dans: Sang og dans er viktige bestanddeler i «Katten med støvlene». De tre danserne på bildet er (f.v.) Trine Nyhus Lørum, Hannah Nyhus Lørum og Hillevi Skalmerud Larsson.
 
Mye å hygge seg med
En snakkende katt, et steppende hoff, en sympatisk møllersønn og en særdeles ondsinnet trollmann – det er blant de fargerike personene som skal få folk til å hygge seg på familieteater i romjula.

Publisert: 21.des.2018 07:57
Oppdatert: 21.des.2018 19:41

Torsdag var det generalprøve på årets utgave av «Katten med støvlene», mens premièren er 28.12. Med dette viderefører Turnékompaniet sitt tradisjonelle romjulsteater, som år etter år gir nytt liv til eventyrspillets klassikere. «Katten med støvlene» ble sist satt opp i Hamar i 2015; «romjulens mest fornøyelige eventyr», het det den gangen i HAs anmeldelse, Nå er klassikeren tilbake, med flere av de samme skuespillerne. Det gjelder blant annet Anders Kippersund som støvelkatten selv, og Jonas Jeremiassen Tomter som en trollmann som ikke er blitt det døyt snillere siden sist,

Vill historie

Igjen er det en rimelig vill historie som fortelles, og som tydelig appellerer også til helt unge teatergjengere. Det er litt heftig inniblant, som når trollmannens fanger får i oppgave å plage både seg selv og andre fanger. Men det unge publikumet på torsdagens generalprøve lot det ikke være tvil om at de hadde mange anledninger til å leve seg inn i handlingen, samme hvor skremmende den kan være.

Musikken er det Eivind Strømstad som står bak, og det er også han som leder det lille husorkesteret. Og musikken er med på å sette sitt preg på forestillingen.

Artige og litt overraskende er også innslagene med steppedans.

God tekst

Humoren i stykket er ikke alltid like sterkt understreket i det som skjer. For det er litt skummelt også, ikke minst når trollmannen viser seg fra sine kjipeste sider.

Men tekstlig er det mye å glede seg over, også for de voksne. For dette er teater for hele familien, og avslutningen er en liten fest i seg selv.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke