22. aug
Samarbeidspartnere: Foran fra venstre: Aslaug Haugen fra Julekrybbe-utstillingen, Ida Kristin Lie fra Hamar menighet, Therese Slob fra PS Dance, Inger Engelhart fra Porselsensdamene, Markus Søgård fra Hamar Digitale Fotoklubb og Marit Sørlie fra Porselens Damene. Midten fra venstre: Elisabeth Hustad Knutsen fra Hamar Husflidlag, Anne Schult Bostad fra Hamar veterankorps, Kåre Haugli fra Fagforeningens Mannskor, Abir Alyousofi fra PS Dance, Veronika Evensen fra Røde Kors Hedmark, Åse Nybakken fra Porselens Damene og Oddveig Kristensen fra Porselens Damene. Bak fra venstre: Asbjørn Haugen fra Julekrybbe-utstillingen, Knut Haugen fra Minipicasso og Mocci Ryen fra Hamar kulturhus. Foto: Hamar kulturhus
 
Mye for store og små
Lørdag er det klart for åpning av «Jul i kulturhuset» – en satsing for små og store i førjulstida fram til 17. desember. Nytt av året er «Julelørdag i kulturhuset».

Publisert: 23.nov.2016 06:50
Oppdatert: 23.nov.2016 06:54

Carola, Christmas Ballet, Oslo Gospel Choir, Jul i Blåfjell, Et juleeventyr, Teskjekjerringas jul, Den vesle bygda som glemte at det var jul, MGPjr juleturné – det er toppene på førjulsprogrammet i kulturhuset. Flere av forestillingene er allerede utsolgt, ifølge programansvarlig Mocci Ryen.

Gratis

Samtidig arrangerer kulturhuset en mengde gratisarrangementer med aktørene på huset og fra regionen, forteller hun. Som spesiell førjulsgave til ungdommen i Hamar gir kulturhuset bort en konsert med Tomine Harket & Unge Ferrari på klubbscenen 2. desember, hvor billettene raskt ble revet vekk.

Julelørdag

«Julelørdag i Kulturhuset» er et nytt gratisarrangement som er åpent hver lørdag fra 3. til 17. desember, tilpasset barn og voksne som ønsker å finne den gode førjulsstemninga. Her er det en menge med lokale aktører som er med på å skape aktivitetene disse dagene.

På Julelørdag i Kulturhuset kan publikum oppleve blant annet Pepperkakebyen Hamar akkompagnert av juletoner med Toneheim folkehøyskole, Hamar kulturskole, Spellemannslaget Leik og pianist Espen Berg. Du kan bli med på juleverksted med Hamar Husflidlag, Porselens Damene, Minipicasso og Stoppested verden. Videre oppe i Passasjen kan du utforske den magiske juletreskogen, levert av Øst-Norge Juletrelag. Her kan du høre juleeventyr og du kan oppleve utstillingen «Julekrybber fra flere land».

Nissen i skogen

I juletreskogen kan barna også møte julenissen. Han sitter klar for å ta imot ønsker til jul.

Og for å gjøre julefeiringen litt lettere for dem som trenger det, kan de som har muligheten, kjøpe noen ekstra julegaver og levere til Julenissen og hans hjelpere.

Hjelperne er frivillige fra Hedmark Røde Kors, som vil sørge for at gavene kommer i hendene på både barn, ungdom og voksne som trenger dem. Det trengs julegaver til barn, ungdom og voksne. Gavene må være nye eller ubrukte, innpakket og merket med alder og kjønn, opplyser Mocci Ryen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke